Muzika

Čarolija pokreta u Banjaluci

Čarolija pokreta u Banjaluci
Čarolija pokreta u Banjaluci

Tokom 6. međunarodnog festivala plesa "City Jazz 2014", održanog u nedjelju uveče u Dječijem pozorištu u Banjaluci, publika je uživala u plesnoj čaroliji satkanoj od 22 numere.

"Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u Banjaluci, gdje nam je cilj da okupljamo mlađe ljude koji imaju sjajne evropske i svjetske rezultate, tako da su nam večerašnji gosti bili viceprvaci i prvaci Evrope i svijeta", naglasila je Tanja Dukić-Čičić,

koreograf Plesnog kluba "City Jazz", organizatora događaja.

Ovogodišnji učesnici bili su plesni klubovi "Urška" i "Idrija" iz Slovenije, Plesni studio "Professional" iz Srbije, profesionalni baletski igrači iz Hrvatske Andrea Solomun i Ema Janković, klubovi "Virus" iz Bihaća i "Gemma" iz Banjaluke, a publici su se predstavili i članovi kluba organizatora.

Izvedene su numere savremenog baleta, street plesova, modernih plesova, jazza, show dancea te latinoameričkih plesova, dok su se gošće iz Hrvatske predstavile isječkom iz predstave koju trenutno izvode u svojim matičnim kućama.

"Program je koncepcijski bio baziran na modernim plesovima, a što se tiče tradicionalnih tu jedino možemo ubrojati balet", pojasnila je Dukić-Čičićeva.

Ona je podsjetila da je prethodni vikend protekao i u znaku seminara vrhunskih koreografa Renate Alibegović (hip-hop) i Blaža Godeca (jazz) iz Slovenije.

Organizator ove manifestacije, Plesni studio "City Jazz", osnovan je u septembru 2000. godine. Okuplja djecu i omladinu radi zajedničkog druženja kroz ples te razvijanja drugarstva, tolerancije i takmičarskog duha. Studio je počeo s radom sa sekcijom savremenog baleta i tae-bo aerobika, a tokom godina se proširio, pa danas postoji nekoliko sekcija: savremeni balet, hip-hop, latinoamerički i standardni plesovi, tae-bo i pilates.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije