Muzika

Časna sestra ima najbolji glas

Časna sestra ima najbolji glas
Časna sestra ima najbolji glas

Italijanska časna sestra Kristina, koja je izazvala istinske ovacije na ovogodišnjem takmičenju "The Voice of Italy", odnijela je ubjedljivu pobjedu nakon što je putem SMS glasanja dobila nekoliko miliona glasova.

Odmah po proglašenju pobjednika, Kristina je uzela krst, koji inače nosi oko vrata, i na sceni zahvalila Bogu, izgovarajući jednu molitvu.

"Ovo je predivan osjećaj, kao da je sam Isus došao. Ova pobjeda nije moja zasluga, već onog gore", rekla je ona.

Sestra Kristina, bivša buntovnica sa Sicilije i članica rok benda, danas živi skromnim životom u svom redu u Milanu. Iako je osvojila ugovor sa kućom "Universal", odmah je dala do znanja da ne želi muzičku karijeru.

"Nisam ovdje da bih započela muzičku karijeru, već da prenesem poruku", rekla je ona, dodajući da je njen nastup u skladu sa novim preporukama pape Franje, koji je rekao da se sveštenstvo treba približiti običnim ljudima.

Prvi nastup koji je od sestre Kristine napravio zvijezdu bilo je izvođenje pjesme "No One" Ališe Kiz, kada je oduševila cijelu Italiju. Kasnije su uslijedile i neke poznate izvedbe poput "Girls Just Want To Have Fun", "Time of My Life" i "Dirty Dancing", koje su samo potvrdile njen kvalitet.

Po svemu sudeći, finale ovog takmičenja budno se pratilo i u Vatikanu, jer je kardinal Đanfranko Ravazi, zadužen za kulturu, poslao tvit koji zapravo predstavlja misao jednog poznatog rimskog mislioca: "Ako počinimo nepravdu, Bog će nas ostaviti bez muzike", koji samo govori o važnosti muzike za cijeli svijet. Uprkos slavi, sestra Kristina i dalje insistira da je ona samo "ponizni sluga", a svoju popularnost je opisala kao "žeđ naroda za radošću", jer ona upravo i želi to - da širi radost i sreću među ljudima.

S obzirom na njenu popularnost, italijanski mediji su pokušali da "iskopaju" detalje iz njenog prethodnog života, pa su tako čak uradili i intervju sa njenim bivšim momkom, ali i sa prijateljicom Klaudijom Kol, na čijoj akademiji je Kristina usavršavala svoj glas.

"Kristinino duhovno putovanje donijelo joj je zrelost i tu umjetničku punoću, zbog čega sve njene izvedbe zvuče posebno i misteriozno. Podarivši svoj život Bogu, ona je obogatila svoj umjetnički dar, koji je već posjedovala", rekla je Klaudija Kol.

Sestra Kristina je najavila da želi da se vrati normalnom životu u svojoj zajednici u Milanu, te da će nastaviti na pjeva u crkvi i po školama.

"Pjevaću kad god to Gospod poželi", rekla je Kristina na kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije