Muzika

Castrafon suočava rokere

Castrafon suočava rokere
Castrafon suočava rokere

Takmičenje regionalnih demo i afirmisanih rok sastava pod nazivom "Castrafon" biće održano od 21. avgusta do 9. oktobra u banjalučkom kafe-baru "Castra".

"Na ovaj način želimo da doprinesemo promovisanju kulture, te pružimo podršku i pomognemo bendovima koliko god je u našoj moći", kaže Danijel Karalić, jedan od organizatora takmičenja, koji je i sam dugogodišnji muzičar i član sastava "Post Scriptum".

Ističe da je konkurs za "Castrafon" otvoren do 19. avgusta, a 18 najboljih, po izboru organizatora, učestvovaće na takmičenju.

"Osnovni uslovi koje izvođači treba da ispune su da dvije autorske numere i fotografiju uz ispunjen formular, koji se može preuzeti na Facebook profilu takmičenja, pošalju na e-mail adresu castrafonŽgmail.com.

Koncertna takmičenja obuhvataju devet svirki koje će se održavati svakog četvrtka, a tokom šest kvalifikacionih večeri predstaviće se po tri sastava, od kojih samo jedan prolazi u dalji tok takmičenja. Nakon toga slijede dvije polufinalne večeri, a pored dva sastava koji se nađu u finalu - treći će odabrati publika, koja će moći glasati za omiljeni bend tokom održavanja "Castrafona".

"Svaka grupa imaće 40 minuta da se predstavi publici, a pobjedniku će biti uručen bon u vrijednosti od 1.000 KM, pomoću kojeg će moći da kupi opremu u muzičkoj kući ARS", naveo je Karalić.

On je istakao da su organizatori prijatno iznenađeni brojnim prijavama koje stižu iz raznih gradova Srbije i BiH, pa razmišljaju da povećaju fond nagrada za drugo i treće mjesto, te su uputili poziv svim potencijalnim sponzorima da im se jave ako žele da pomognu na bilo koji način.

Ulaz na "Castrafon" će biti besplatan, a finalne večeri nastupiće i jedan revijalni sastav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije