Muzika

Čola napravio spektakl u Sarajevu

Čola napravio spektakl u Sarajevu
Čola napravio spektakl u Sarajevu

Koncertom koji je Zdravko Čolić u subotu naveče održao u sarajevskoj dvorani "Zetra" pred više od 15.000 ljudi još jednom je pokazao zašto je već četiri decenije u samom vrhu domaće muzičke scene.

Fenomenalna scenografija, odlične pjesme, dobra atmosfera i raspoloženi Čola bili su i više nego dovoljni razlozi da posjetiocima ovaj koncert dugo ostane u sjećanju.

Koncert je počeo numerom "Sinoć nisi bila tu", a publika je uz svjetlost upaljača i telefona uz Čolu pjevala svaki stih.

"Dobro veče, Sarajevo, i dobrodošli. Prošle su četiri godine od kada smo se zadnji put vidjeli u Sarajevu, na 'Koševu'. To je bila ljetnja priča i lijep doživljaj, ali će ovaj put biti još bolje", pozdravio je Čolić na samom početku  publiku u svom rodnom gradu.

A potom su svi zajedno nastavili da uživaju u njegovim najvećim hitovima "Ti živiš u oblacima mala", "Esma", "Ajde, idi", "Čini ti se grmi"…

Rasplesani i izuzetno raspoloženi Čola u crnoj odjevnoj kombinaciji odlično se zabavljao sa mnogobrojnom publikom.

Kada je zapjevao "Krasivu", cijela "Zetra" je ustala na noge i horski pjevala s njim, a otpjevavši "Zar se nismo shvatili" pokazala da i te kako zna i nove pjesme.

Dobro poznata numera "Sarajevo" one nešto starije podsjetila je na Olimpijadu u tom gradu, a uslijedila je "Okano", koja je atmosferu dovela do vrhunca. Dobroj atmosferi doprinijele su i plesna pratnja i scenografija.

Ipak, koncert će ostati upamćen i po jednom incidentu, s obzirom na to da je sat vremena nakon početka Čolinog nastupa neko bacio suzavac ispred jednog od ulaza. Ekipa Hitne pomoć pružila je pomoć ugroženima, te se publika nastavila zabavljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije