Muzika

Čolin muzički poklon Banjaluci, Majdi poljubac za pamćenje

Čolin muzički poklon Banjaluci, Majdi poljubac za pamćenje
Čolin muzički poklon Banjaluci, Majdi poljubac za pamćenje

BANJALUKA - Noć za pamćenje u Banjaluci započeo je večeras Zdravko Čolić evergrinom "Sinoć nisi bila tu", oko 21 sat, a okončao nezaboravnom "Ti si mi u krvi", iza ponoći.

"Dobro veče, Banjaluko! Hvala vam što ste došli", pozdravio je prisutne jedan od najpopularnijih pjevača na našim prostorima, koji već četiri decenije svojim neprolaznim hitovima oduševljava i staro i mlado..

Šou je nastavio numerama "Produži dalje", "Čija je ovo zvijezda"... Nizali su se hitovi "Prava stvar", "Ko te ljubi kada nisam tu", "Jedina", "Okano", "Glavo luda", uz koje su i najstariji razmrdali kukove!

Mnoštvo zagrljenih parova uz balade se još više pripilo jedno uz druge

Banjalučki trg i glavna ulica bili su prebukirani Čolićevim fanovima, kojih je na večerašnjem koncertu nekoliko hiljada iz više gradova, koji su još jednom pokazali zašto je ovaj pjevač voljen i tražen kod nas i zašto je jedna od najvećih regionalnih zvijezda.

Čolić je predstavio i pjesme sa novog albuma "Kad pogledaš me preko ramena".

Na bini je uz Čolića bio i njegov bend, a da muzički ugođaj bude potpun pobrinule su se plesačice, koje su rasplesale publiku.

Kratka pauza uslijedila je nakon 90 minuta žestokih emocija, kada su scenom zavladali sjajni bubnjari.

Nakon predaha, izbor balada popularni Čola je počeo numerama "Pamuk" i "Moja draga", uz koje se mnoštvo zagrljenih parova još više pripilo jedno uz druge.

Čolićeva publika je u pravom smislu riječi od sedam do 77, a s obzirom da je Čola poznat kao šarmer, na Trgu su večeras ipak, prevladale dame. Bilo je tu onih koje su još davnih sedamdesetih godina minulog vijeka uzdisale za - u to vrijeme - okorjelim neženjom, ali i onih koje su ispisnice njegovih novijih albuma.

Dok je izvodio svoje pjesme Čolić je primao i poklone, pa se tako na bini našlo cvijeće, ali i plišane igračke.

Na sceni se, naravno, pojavila i legendarna Majda, koja je izašla još jača i ponosnija nakon aprilskog šikaniranja u Zenici. Nije izostao poklon za Zdravka, ljubav njenog života - kako voli često da kaže, a pjevač joj je uzvratio poljupcem i riječima zahvalnosti na pažnji koja mu godinama pruža!

Čolić je publiku pozdravio nekoliko minuta prije ponoći, ali je, vraćen na bis, otpjevao još "Zvao sam je Emili", "Kao moja mati" i "Ti si mi u krvi", uz koju su na nekim licima zasjale i izdajničke suze.

Konačni znak za kraj označen je tradicionalnim višeminutnim vatrometom.

"Ovo nije bilo za pamćenje, bilo je to više od spektakla, koji samo Čola može da priredi", čuli smo u prolazu, dok smo, spretno izvodeći slalom kroz masu, hitali u mrak.

Majda pred ljubav svog života izašla još jača i ponosnija nakon aprilskog šikaniranja u Zenici

Dobra ti noć, prijatelju. Nadamo se da nećemo čekati nove četiri godine za tračak svjetlosti u sumornoj svakodnevici.

Organizaciju koncerta podržali su predsjednik Republike Srpske, Vlada RS i Grad Banjaluka.

Medijski pokrovitelji koncerta su: "Nezavisne novine", Portal "Nezavisnih novina", "Glas Srpske", Nes radio i Nes Castra radio, a organizator koncerta je agencija "Mint" iz Banjaluke.

Prijem kod Dodika

Zdravka Čolića je, povodom koncerta pod nazivom "Noć za pamćenje", u svom kabinetu juče ugostio Milorad Dodik, predsjednik RS.

Čolić je kazao da je zadovoljan što nakon četiri godine ponovo nastupa u Banjaluci i da se rado odazvao pozivu predsjednika RS.

"Zahvaljujem predsjedniku Dodiku na pozivu, drago mi je da sam ponovo u Banjaluci. Praksa je da kada pravim turneje po bivšoj Jugoslaviji obiđem što više mjesta. Srećan sam što nastupam za publiku koja prati moj rad godinama. Daćemo sve od sebe da sve protekne na nivou", najavio je tom prilikom Čolić.

Dodik je istakao da je sa poznatim umjetnikom razgovarao o različitim temama.

"Upoznao sam Čolića s opštom situacijom u RS i kako se sve kreće, iz potrebe da sazna gdje nastupa. On godinama ovdje ima svoju brojnu publiku i iz tih razloga smo dali podršku njegovom koncertu", rekao je Dodik.

Što se tiče finansijskih sredstava, Dodik je dodao da Kabinet predsjednika RS, Vlada RS i grad Banjaluka nisu izdvojili sredstva, već da je koncert materijalno podržan na drugačiji način.

"Nismo izdvajali sredstva, a koncert smo podržali sa stanovišta poziva ljudima da reklamiraju firme. Koncert organizuje jedna agencija koja je napravila ugovore i regulisala sve te odnose i to je tradicionalan način. Sponzori su sasvim normalna stvar u ovom poslu", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije