Muzika

Deep Purple održali koncert u Zadru

Deep Purple održali koncert u Zadru
Deep Purple održali koncert u Zadru

ZAGREB - Svjetske rok legende Deep Purple sinoć su održali veliki koncert u Zadru pred oko 7000 ljudi koji su oduševljeno reagovali na najveće hitove tih pionira hard roka sedamdesetih.

Prvi dio koncerta bio je rezervisan za pjesme s novog albuma, koje zadarska publika ipak većinom nije prepoznala, međutim, u drugom dijelu koncerta "eksplodirali" su na nezaboravne hitove poput "Smoke On the Water", "Black Night" ili "Perfect Strangers".

Zadarsku publiku ugodno je iznenadio klavijaturist Don Ejrej koji je u jednoj od svojih solo dionica izveo svojevrsnu zadarsku himnu, "Kalelargu" Tomislava Ivčića.

Nakon rok legendi, svoj koncert održao je i jedan od najboljih domaćih rokera Gibonni, koji je i sam dugo "plovio" hard rok vodama.

Deep Purple, bend koji je ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj rok sceni u Zadru je nastupio u sklopu svoje svjetske turneje kojom promovišu zadnji album "Now What".

Inače, Purplovci su došli u Zadar još u nedjelju, borave u Hotelu "Iadera" u petrčanskoj Punta Skali, a kako su najavili na jučerašnjoj konferenciji za novinare jednodnevnim jedrenjem obići će obližnja  ostrva zadarskog arhipelaga i uživati u domaćim gastronomskim specijalitetima.

Premda je bilo najavljeno da će za uvod koncert održati omiljeni hrvatski kantautor Gibonni, redoslijed je u posljednji trenutak obrnut, pa su stari rokeri prvi izašli pred zadarsku publiku.

Iako parkiralište iza dvorane Jazine sinoć nije bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, oko 7.000 posjetitelja uživalo je u izvrsnom koncertu legendarnih Deep Purplea i velikog Gibonnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije