Muzika

Dodijeljene "Grammy" nagrade za latino izvođače

Dodijeljene "Grammy" nagrade za latino izvođače
Dodijeljene "Grammy" nagrade za latino izvođače

Dodjela muzičkih nagrada "Grammy" za latino izvođače, koja je održana u četvrtak naveče u "MGM Grand Areni" u Las Vegasu, protekla je u znaku benda "Calle 13" iz Portorika, koji je ušao u istoriju, osvojivši najviše priznanja - čak 21.

Uručenje ovih muzičkih priznanja održano je 15. put, a zvijezda večeri, iako nije bio prisutan, bio je i Enrike Iglesijas, koji je osvojio tri kipića, a njegova pjesma "Bailando", koja je obilježila ljeto iza nas, proglašena je platinastim hitom.

Iglesijas je nagrade primio u Parizu, gdje se nalazi na turneji. "Bailando" je proglašena najboljom urbanom pjesmom, a on je nagrađen i za izvedbu.

Eduardo Kabra iz benda "Calle 13" bio je nominovan u 10 kategorija, među kojima je i producent godine, a sam bend u devet kategorija, uključujući album, pjesmu i snimak godine. Takođe, ovom sastavu pripale su nagrade i u nekoliko tehničkih kategorija.

Pako de Lucija, legendarni meksički gitarista koji je preminuo početkom ove godine, nagrađen je za album godine za "Cancion Andaluza". Ovaj album proglašen je i najboljim flamenko albumom.

Latino muzičar Huanes osvojio je kipić za najbolji pop-rok album za "Loco De Amor", što mu je 20. priznanje ove vrste u karijeri.

Venecuelanka Mariana Vega je najbolja nova umjetnica, a ikona Joan Manuel Serat proglašen je osobom godine. Ceremoniju dodjele ovih priznanja uveličali su i nastupi nekih od najistaknutijih muzičara današnjice među kojima su bili i Karlos Santana, Riki Martin, Kris Braun i Pitt Bul.

Zanimljivo je da se na dodjeli video-linkom obratio i američki predsjednik Barak Obama. Na crvenom tepihu našla se i novinarka Džeki Gerido i brojni poznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije