Muzika

"Dr Iggy" nastupa u Banjaluci

"Dr Iggy" nastupa u Banjaluci
"Dr Iggy" nastupa u Banjaluci

Muzičku scenu devedesetih godina prošlog vijeka na našim prostorima obilježila je dens muzika, a jedan od najznačajnijih i najpopularnijih predstavnika bila je grupa predvođena Igorom Todorovićem, odnosno Dr Iggyjem. Sa željom da muzički duh tog vremena proširi i danas, ovog petka nastupiće u klubu "Prive" u Banjaluci.

Todorović je u razgovoru za "Nezavisne" kazao da očekuje jedan fenomenalan nastup u kojem će uživati i on, ali i banjalučka publika koja ga nikada do sada nije iznevjerila.

"Banjalučani vole devedesete i vole moju muziku. Što se tiče nastupa 'Dr Iggyja', izvodićemo naše hitove, kojih zaista ima mnogo i nema potrebe da pevamo pesme drugih izvođača. Bitno je da atmosfera bude sjajna, jer su to numere koje su obeležile jedan period, ali se slušaju i dalje i dan-danas dokazuju svoju vrednost", istakao je on.

Priznao je da sa Tanjom Mizdrak, pjevačicom iz grupe, ne nastupa prečesto, jer je trenutno popularna neka druga vrsta muzike. Otkrio je da pripremaju novi singl, sa kojim ne žele da žure.

"Uvek smo sve pesme radili temeljno, pa je tako i sa ovom i nećemo je objavljivati dok to ne bude to. Snimićemo i spot i guraćemo to kako budemo mogli", naveo je pjevač.

Prisjećajući se devedesetih, koje na ovim prostorima zbog ratnih dešavanja nisu bile najsrećnije, Todorović napominje da muziku ne treba povezivati sa politikom.

"Taj period jeste bio loš na ovim prostorima, ali su meni te godine bile sjajne. Mi nismo bili ni ministri, ni predsednici, bili smo mladi i radili smo to što volimo. Dakle, od srca smo se bavili muzikom", kazao je on.

Svi oni koji budu željeli da čuju "Oči boje duge", ali i brojne druge hitove ove grupe, potrebno je samo da rezervišu svoje mjesto u klubu, a ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije