Muzika

"Dubioza" atrakcija zaječarske "Gitarijade"

"Dubioza" atrakcija zaječarske "Gitarijade"
"Dubioza" atrakcija zaječarske "Gitarijade"

ZAJEČAR - Najstariji festival neafirmisanih rok bendova, koji će tokom 2015. godine biti organizovan u Zaječaru 49. put, okupiće desetine hiljada učesnika i posjetilaca iz zemlje i inostranstva, a kao najveća atrakcija najavljuje se koncert bosanskog benda "Dubioza kolektiv".

Najveći regionalni bend ovog ljeta vraća se u Zaječar, gdje će održati ekskluzivni koncert na 49. "Gitarijadi". Ovo će biti jedini nastup "Dubioza kolektiva" u Srbiji tokom 2015. godine, kome će upravo posjetioci "Gitarijade" imati privilegiju da prisustvuju.

"Dubioza" je prije tri godine prvi put nastupila u gradu pod Kraljevicom, a mediji su tadašnji nastup okarakterisali kao "nevjerovatan i fenomenalan".

"Drago nam je da učestvujemo na 49. 'Gitarijadi' u Zaječaru. Ime tog festivala zna svaki muzičar koji je u ranoj mladosti stajao ispred ogledala i svirao air guitar kao Džimi Hendriks. Nama je ovo drugi put da smo dobili poziv od organizatora iz Zaječara i jako se veselimo ponovnoj posjeti. Nadamo se da ćemo zateći istu atmosferu kao prošli put i da će nas opet voditi da jedemo u istom restoranu", rekli su u svom maniru članovi "Dubioza kolektiva", ne skrivajući zadovoljstvo što će ponovo nastupiti pred publikom na Kraljevici. 

Pored njih, zasad su potvrđeni nastupi i grupe "Galija", koja je daleke 1978. godine pobijedila na "Gitarijadi", i grupe "Kerber", čiji je frontmen Goran Šepa Gale prije dvije godine tokom trajanja 47. "Gitarijade" imao ulogu Rokonačelnika.

Prošlogodišnji pobjednici "Gitarijade" lansirali prvi album

Na uspješnoj promociji predstojeće 49. "Gitarijade" u Domu omladine Beograda predstavljen je album prvenac subotičkog benda D ZOO, pobjednika 48. "Gitarijade" za teritoriju Srbije. Snimanje prvenca, pod nazivom "Treća armija trećeg svijeta", dio je nagrade, koja im je zasluženo pripala na protekloj najdugovječnijoj rok  manifestaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije