Muzika

"Dubioza kolektiv" na najvećem svjetskom festivalu

"Dubioza kolektiv" na najvećem svjetskom festivalu
"Dubioza kolektiv" na najvećem svjetskom festivalu

Poznati bend "Dubioza kolektiv" nastupiće na "Glastonburyju", najvećem i najpoznatijem muzičkom festivalu na svijetu, i to čak dva puta u jednom danu.

U nedjelju, 28. juna, grupa će održati dvije svirke - na "Shangri-La" i "The Glade" pozornicama. Ovo je prvi put u istoriji da jedan sastav sa ovih područja gostuje na najpoznatijem okupljanju izvođača na planeti, a pogotovo da ima priliku predstaviti se publici u više navrata.

"Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Evrope jer smo pasionirani sakupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije", naveli su kroz smijeh članovi ovog popularnog benda.

Oni u svom stilu dodaju da su čuli da festival "Glastonbury" ima poseban festivalski magnetić koji će zauvijek imati posebno mjesto u njihovim srcima, ali i pored ručke za otvaranje fioke za zamrzavanje.

"Još jedna dobra strana sviranja u inostranstvu je da imamo mogućnost da iz bekstejdža u velikim količinama maznemo piva različitih proizvođača i nosimo ih kući na degustaciju", navode oni, te dodaju da se uglavnom sve svodi na ukrašavanje i popunjavanje njihovih omiljenih kućnih rashladnih uređaja.

"Takođe nas veseli što ćemo prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobamo kontinuiranu vožnju pogrešnom stranom ulice na putu za koncerte u Velikoj Britaniji. Osim magneta i piva, na ovoj ljetnoj turneji nas raduje i to što ćemo u setu svirati osam od 10 pjesama sa novog albuma", izjavili su članovi "Dubioze".

"Shangri-La", "Glastonburyjev" mini-grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim protestima. "Dubiozi" će društvo praviti  "Slaves", "Fat White Family", "Skints", "Rob Da Bank", "Skream", "Dusky" i mnogi drugi.

Ovogodišnje izdanje festivala, koje dnevno posjeti 150.000, a karte se rasprodaju doslovno u minutama, biće održano od 24. do 28. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije