Muzika

Dugi redovi za ulaznice za Evrosong

Dugi redovi za ulaznice za Evrosong
Dugi redovi za ulaznice za Evrosong

BEČ - Ispred bečke dvorane Štathale, u kojoj će u maju 2015. biti održana Pjesma Evrovizije, od ranih jutarnjih sati formirali su se redovi pošto je počela prodaja ulaznica za ovo takmičenje.

Prvi koji je kupio karte jeste Dominik Berghofer, koji je uvijen u zastavu duginih boja, čekao od četiri sata ujutro na otvaranje blagajni u devet časova.

"Uvijek sam govorio ako Končita Vurst pobjedi, a u to sam vjerovao, biću prvi koji će kupiti ulaznicu za sljedeće takmičenje", objasnio je on novinarima.

Oko 4.000 fanova sljedilo je primer Berghofera i željelo je da među prvima kupi ulaznice za Pjesmu evrovizije.

U prvoj fazi prodaje ulaznica za Pjesmu Evrovizije na blagajnama je prodavano 25.000 od ukupno 100.000 karata, što je dovelo do diskusija na šalterima.

Tako Berghofer nije mogao da kupi karte kategorije A za 290 evra za finalno veče, već je morao da plati 100 evra više za takozvane zlatne ulaznice.

Direktor "Štathale" Volfgang Fišer ukazao je da je navala na blagajne ove dvorane bila veća nego za poslednji koncert Robija Vilijamsa.

Ukupno je odštampano 100.000 ulaznica za devet manifestacija, kako je saopštila austrijska državna televizija ORF.

Ulaznice će se prodavati po cijeni između 14 i 399 evra.

Konkretno je moguće kupiti karte za, pored tri glavne manifestacije, dva semifinala 19. i 21.maja, kao i finala 23.maja, probe pred takmičarske dane, kao i porodične popodnevne manifestacije.

Ulaznice će biti podjeljene u šest različitih kategorija, od mjesta za stajanje do mjesta za sjedenje kategorija A do D, pa sve do zlatne kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije