Muzika

"Dukatfest" izabrao ansamble

"Dukatfest" izabrao ansamble
"Dukatfest" izabrao ansamble

BANJALUKA - Festivalska komisija 8. internacionalnog festivala folklora “Dukatfest 2015.” završila je proceduru izbora ansambala koji će učestvovati u programu festivala koji se ove godine održava od 20. do 24. juna u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru i Modriči.

Lista učesnika biće zvanično objavljena na konferenciji za novinare koja će biti održana 20. aprila u 11 časova u Muzičkom Paviljonu parka Petar Kočić u Banjaluci.

Organizatori najavljuju da od ove godine festival predstavlja i projekat “ Dukatfest  - novi folklor” u okviru kojeg će  biti održane radionice “ Tradicionalno u novom” u Banjaluci 26. aprila i u Bihaću  16. maja ove godine.

Kako je saopšteno prijave za učešće u radionicama otvorene su za sve kreativce do 20. aprila, a mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala www.iff-dukat.com.

''Učešćem u radionicama kretivci stiču pravo na učešće u konkursu za snimanje promotivnih filmova o njihovom radu koji će se emitovati u okviru centralne festivalske večeri ''Dukatfesta'', a biće distribuisani i u zemlje čiji ansambli učestvuju u Festivalu'', navode organizatori.

U okviru festivalskog programa u junu, biće organizovan i okrugli sto na temu „Samozapošljavanje žena kroz kreativne industrije“ u kojem će fokus biti i na brendiranju rukotvorina sa tradicionalnim motivima u savremenoj primjeni.

 Kroz navedene radionice i okrugli sto, „ Dukatfest“ je ove godine podržan od strane UN – a, a sve u okviru projekta „ Dijalog za budućnost“ koji provode agencije Ujedinjenih nacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije