Muzika

Džej Zi sebi konkurencija

Džej Zi sebi konkurencija
Džej Zi sebi konkurencija

Svake godine žiri nagrade "Grammy" uspije da zapanji publiku, ali i same izvođače, svojim, najblaže rečeno, neobičnim nominacijama, pa izuzetak nije bio ni 56. izbor konkurenata za dodjelu priznanja, koji će biti održan u nedjelju uveče.

Među njima svakako je Sara Bariles, nominovana za najbolji album godine, što još više čudi, jer se u istoj konkurenciji, neočekivano, ne nalazi Kanje Vest.

Tako je, recimo, Kurt Kobejn nekako završio u kategoriji za najbolju rep pjesmu, jer nominovana numera "Holy Grail" Džej Zija pozajmljuje nekoliko stihova iz "Nirvaninog" hita "Smells Like Teen Spirit". Ovo ne znači da će pjesma pobijediti, ali je svejedno čudno vidjeti Kobejnovo ime uz Kendrika Lamara ili Drejka.

Još jedan teško zamisliv scenario je borba "Metallice", Džej Zija i Dejvida Bouvija za isti trofej, a radi se o nagradi za najbolji omot i pakovanje.

I dok su Pol Makartni i "Rolling Stones" favoriti u takmičenju za najbolju rok pjesmu, srešće se i u kategoriji za najbolje specijalno izdanje.

Dalje, pjesme "Suit & Tie" i "Mirrors" Džastina Timberlejka nominovane su sa septembarskog izdanja "The 20/20 Experience - The Complete Experience", iako su obje prvo izašle još u martu na albumu "The 20/20 Experience". Ovo može navesti na pitanje da li je ovo Timberlejka koštalo izbora za najbolji album godine, jer je izdanje iz marta, prema ocjenama stručnjaka, bilo predodređeno za "Grammy".

Ako istu pjesmu izvodite neprestano šest časova i ako ste Džej Zi, dobijate nominaciju za "Grammy". Njegovo izvođenje u "Pace" galeriji je snimljeno i napravljen je specijal "Picasso Baby", koji se takmiči za najbolji muzički video. Ali, Džej Zi se pojavljuje i u Timberlejkovom spotu za "Suit & Tie", koji je takođe u istoj kategoriji, što znači samo jedno - koji god spot da izgubi, Džej Zi će pobijediti.

Slavni reper Snup Dog, koji nikada nije osvojio "Grammy", ovoga puta se pojavljuje kao Snup Lajon, ali u konkurenciji za najbolji rege album. Šta tek reći za nominacije "Led Zeppelina", koji nisu svirali od 1980. godine, ili onu koja nikome nije jasna, ona Boba Marlija, koji nije među živima od 1981. godine. Samo jedno - ovo će biti jedna od zanimljivih dodjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije