Muzika

Džezeri priskočili u pomoć

Džezeri priskočili u pomoć
Džezeri priskočili u pomoć

Humanitarni koncert na kojem su nastupili "Vasil Hadžimanov Band", Rambo Amadeus, te pjevačice Marija Blagojević i Bojana Stamenov održan je u srijedu naveče u Šamcu.

Prva je na binu izašla Blagojevićeva, koja je pokazala zavidne glasovne sposobnosti, što ne čudi ako se zna da je riječ o pjevačici koja je završila džez akademiju u Gracu. U džez maniru nastavio je dalje poznati "Vasil Hadžimanov Band", a zatim su binu prepustili mladoj Bojani Stamenov, koja je široj javnosti najpoznatija po nastupu u emisiji "Ja imam talenat", a muzičko veče zatvorio je legendarni Rambo Amadeus sa pratećim sastavom "Two Winnetous & One More".

"Basista našeg benda Miroslav Tovirac je iz Šamca i zato mi je drago da ovom akcijom možemo pomoći njegovoj familiji, ali i drugima", kazao je Vasil Hadžimanov, jedan od učesnika koncerta, koji je sa svojim sastavom nastupao više od stotinu puta širom BiH, a ovo im je bio drugi put da sviraju u Šamcu.

Hadžimanov kaže da, kada je počeo da se bavi muzikom, nikada nije razmišljao o uspjehu.

"Nikada nisam razmišljao o uspehu, nego o muzici. Mi sviramo muziku koja nije komercijalna. Jeste teži put, ali muzika nas hrani. Kada se čovek posveti tome šta radi, onda valjda postoji neka kosmička pravda da mu se koliko-toliko vrati. Od kada postoji bend, radimo to najiskrenije i najbolje što znamo. Rezultati su tu, jer dobijamo nagradu od publike, koja to poštuje i voli", naglasio je Hadžimanov.

Rekao je da bend planira da svira cijelo ljeto, jer je to period kada ima najviše festivala, a za oktobar je najavio novi materijal koji već spremaju za beogradski festival.

Cilj ove muzičke manifestacije je revitalizacija kulture u opštini Šamac, ali i obnova fundusa gradske i srednjoškolske biblioteke, koji su uništeni u majskoj poplavi.

Koncert je održan u organizaciji Inicijative mladih za revitalizaciju kulture "Restart" Šamac i Udruženja žena iz Šamca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije