Muzika

Džiboni uvertira za "Deep Purple"

Džiboni uvertira za "Deep Purple"
Džiboni uvertira za "Deep Purple"

ZADAR - Legendarni britanski hard rok sastav "Deep Purple" nastupa u utorak, 15. jula, u Zadru na parkiralištu Jazine, a uvodno će publiku zagrijati hrvatski kantautor Džiboni.

"Deep Purple", bend koji je još od ranih 70-ih ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj rok sceni, dolazi u Zadar u sklopu svjetske turneje kojom promoviše zadnji album "Now What".

Uz nove pjesme izvešće nezaboravne hitove poput "Smoke On the Water", "Woman From Tokyo", "Black Night" ili "Perfect Strangers", najavili su članovi benda na današnjoj konferenciji u Punta Skali.

Purplovci su došli u Zadar u nedjelju, a za boravak su odabrali hotel "Iadera" u petrčanskoj Punta Skali. Kako su rekli novinarima, želja im je da obiđu obližnja ostrva i uoči svirke se malo opustiti i odmoriti.

Tokom boravka članovi benda su tražili da im se pripremaju domaći gastronomski specijaliteti, a izrazili su i želju za jednodnevnim jedrenjem oko obližnjih ostrva zadarskog arhipelaga.

Za uvod publiku će zagrijati jedan od najboljih domaćih rokera Džiboni, koji se rokom počeo baviti kao obožavalac "Deep Purplea", a i sam je dugo "plovio" hard rok vodama. Za njega je to, kako je rekao u jednoj od najava koncerta, kao rođendan.

Jutros je počela izgradnja pozornice na parkiralištu dvorane Jazine, gdje se sutra očekuje više od 10.000 posjetilaca. Koncert počinje u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije