Muzika

Džim Morison ipak ubijen?

Džim Morison ipak ubijen?
Džim Morison ipak ubijen?

Merijen Fejtful, engleska pjevačica i glumica, optužila je svog bivšeg momka Žana de Bretuja da je slučajno ubio Džima Morisona, slavnog pjevača rok grupe "The Doors".

I ranije se spekulisalo o umiješanosti pokojnog narko-dilera u smrt muzičara, koji je umro nekoliko mjeseci nakon pjevača, iako to nikada nije bilo potvrđeno. Morison je pronađen mrtav u Parizu u 27. godini, 3. jula 1971.

U izvještaju ljekara navedeno je da je srčani udar usljed prekomjernog opijanja bio uzrok smrti Morisona, a autopsija nikada nije izvršena, jer je francuski patolog tvrdio da smrt nije bila sumnjiva, što je dovelo do brojnih teorija zavjere. Fejtfulova je sada ponovo pokrenula dobro poznatu, ali i nikada potvrđenu glasinu, da je Morison preminuo od prevelike doze heroina.

Naime, Fejtfulova je bila u Parizu s tadašnjim dečkom De Bretujom, poznatim kao diler heroina slavnima, koji je posjetio Morisona u njegovom stanu.

"Intuitivno sam osjetila nevolju. Pomislila sam, uzeću nekoliko barbiturata i neću biti tu. A, on je otišao da vidi Džima Morisona i ubio ga je. Mislim, sigurna sam da je to bilo slučajno. Jadničak. Droga je bila prejaka? Da. I umro je", kazala je ona.

Dodala je da nije ništa o tome znala, te da je, u svakom slučaju, svako povezan s Morisonovom smrću sada mrtav, izuzev nje. Takođe se dotakla i smrti Ejmi Vajnhaus, koja je, kao i Morison, imala 27 godina kada je umrla od trovanja alkoholom.

"Ejmi me se bojala. Znala je da znam i nije željela ništa da kažem. Postoji nivo narcisoidnosti koji je pomiješan s mržnjom prema sebi, dobro to znam. To je kao stakleni zid između vas i svijeta i zbog toga ljubav koju vam svi upućuju uopšte ne osjećate. Ali, ne znam šta sam mogla da radim osim da je protresem i kažem: 'Glupačo! Probudi se!'", zaključila je Fejtfulova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije