Muzika

Elton Džon se oprašta od muzike

Elton Džon se oprašta od muzike
Elton Džon se oprašta od muzike

PARIZ - Nakon gotovo pet decenija karijere, legendarni britanski muzičar Elton Džon odlučio je da se oprosti od muzike kako bi se posvetio porodici.

Na koncertu koji je održao u utorak u južnom francuskom gradu Karkasonu, Džon je otpjevavši svoj čuveni hit "Candle In The Wind" poručio iznenađenoj publici: "Nema više koncerata, nema više muzike, nema više pjesama!"

Prema pisanju nedjeljnika Pari Mač, 67-godišnji pjevač želi da provede više vremena sa sinovima Zakarijem (2) i Ilajdžom (sedam mjeseci).

Osim ako se ne bude predomislio, kao svojevremeno mnoge njegove kolege, njegov posljednji, 31. studijski album biće "The Driving Board" koji je objavljen u septembru prošle godine.

Trenutno na turneji, koja će se završiti 22. novembra, ostaje mu da održi još devet koncerata prije nego što se zauvijek oprosti od publike.

Elton Džon je rekorder u svakom pogledu. Od početka 1970-ih, kada je izdao svoj prvi album, prodao je više od 350 miliona nosača zvuka u svijetu i zauzeo drugo mjesto po broju prodatih solo albuma u istoriji muzike, odmah iza Majkla Džeksona.

Ali to nije sve. Veliki ljubitelj koncerata, tokom karijere je održao više od 3.000 nastupa. Dobitnik je i ogromnog broja nagrada: 18 Brit trofeja, šest Gremija, 14 Tonija i jednog Oskara koji je osvojio 1995. godine za originalnu pesmu za animirani film "Lion King".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije