Muzika

Emir & Frozen Camels pripremaju novi singl na Floridi

Emir & Frozen Camels pripremaju novi singl na Floridi
Emir & Frozen Camels pripremaju novi singl na Floridi

SARAJEVO - Nakon uspješnog završetka protekle godine u kojem je bend "Emir & Frozen Camels" sumirao velike uspjehe, od izdavanja "Best of" albuma do predstavljanja Bosne i Hercegovine na prestižnom internacionalnom muzičkom takmičenju Turkvizyon 2013, gdje su osvojili zavidno šesto mjesto, lider ovog benda Emir Bukovica se trenutno nalazi na Floridi gdje sa američkim "Smrznutim kamilama" snima nove pjesme.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu bend planira izdati novi singl i održati nekoliko koncerata u BiH i regionu.

Bukovica je proteklog vikenda na Floridi bio dio privatnog "jam sessiona" svog prijatelja i rok legende iz AC/DC benda Klifa Vilijamsa. Naime, basista ovog planetarno megapopularnog benda organizovao je privatnu humanitarnu zabavu.

"Počašćen sam pozivom da budem dijelom privatnog jam sessiona moga prijatelja i basiste legendarnog AC/DC benda, na kojem su se našli i Grammy dobitnik Rendi Tomas, moje 'američke smrznute kamile' Deni Šepard i Darel Nut, Rej Nesbit, Zorki... Radilo se o humanitarnoj akciji čiji je sav prihod otišao u fond za 'Heights Foundation'", napisao je Bukovica na svom Facebook profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije