Muzika

"Exit" festival dobio nagradu "Top Serbian Brands"

"Exit" festival dobio nagradu "Top Serbian Brands"
"Exit" festival dobio nagradu "Top Serbian Brands"

BEOGRAD - Na osnovu glasova građana Srbije, "Exit" festival je dobitnik prestižnog priznanja "Top Serbian Brands" za 2014. godinu, koje se tradicionalno dodjeljuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i SIEPA, agencijom za strana ulaganja, saopštio je "Exit".

Dobitnici se svake godine utvrđuju na osnovu nezavisnog istraživanja tržišta u kojem su glavni kriterijumi poznatost brenda, vrhunski kvalitet, zadovoljstvo potrošača, odličnost i poslovni rezultati.

"Exit" je dobitnik nagrade u kategoriji festivala, a lista pobjednika obuhvata kompanije i ličnosti kao što su Novak Đoković, "Air Serbia", "Carlsberg Srbija" i NIS.

Poslije dvije uzastopne međunarodne nagrade za najbolje evropske festivale, uz Februarsku nagradu Novog Sada, ulazak u selekciju najvećih brendova u Srbiji, novo je priznanje za "Exit avanturu", koja obuhvata dva festivala u dvije države, dodaje se u saopštenju.

Prošle godine, "Exit" i "Sea Dance festival" imali su 260.000 posjetilaca iz više od 50 zemalja, a ove godine, zahvaljujući novim partnerstvima u Evropi, očekuje se porast inostranih gostiju.

Prema proračunima USAID-a i nadležnih državnih institucija, "Exit" kroz turizam doprinosi sa 15 miliona evra godišnje domaćoj ekonomiji, a kako potvrđuje i CNN, godišnja vrijednost međunarodne promocije Srbije preko "Exita" procjenjena je na oko 90 miliona dolara.

Ovog ljeta "Exit avantura" počinje u Novom Sadu 9. jula i trajaće deset dana, sve do završnog dana na budvanskoj plaži Jaz 18. jula.

"Exit" festival slavi svoj 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a "Sea Dance" "brani" aktuelnu titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno.

Svoje nastupe već su potvrdili "Motorhead", Hardwell, "Rudimental", Adam Beyer, "Sigma", "Eagles of Death Metal!, Cris Liebing, Wilkinson, "Octave One" i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije