Muzika

Farel Vilijams: Sve je nečim inspirisano

Farel Vilijams: Sve je nečim inspirisano
Farel Vilijams: Sve je nečim inspirisano

NJUJORK - Američki muzičar Farel Vilijams upozorio je da bi nedavna presuda, kojom je njegova pjesma "Blurred Lines", koju izvodi sa Robertom Tikeom, proglašena plagijatom, mogla da ugrozi muzičku industriju.

U svom prvom intervjuu nakon što ga je porodica Marvina Geja tužila da je plagirao jednu od pjesama slavnog soul pjevača, Vilijams je rekao da bi i drugi muzičari mogli da imaju slične probleme.

"Presuda obogaljuje svakog kreativca koji stvara nešto što bi moglo da bude inspirisano nečim drugim", objasnio je on. "To bi moglo da se odnosi i na modu, na bilo šta."

"Izgubimo li pravo na inspiraciju, muzička industrija bi mogla jednog dana da se nađe zatrpana tužbama", naveo je on, ukazujući na neophodnost da se "zaštiti intelektualna prava ljudi sa idejama".

Prošle nedjelje, sud u Los Anđelesu kaznio je Farela i Tikea sa 7,3 miliona dolara nakon što je zaključio da su svojim hitom "Blurred Lines" plagirali pjesmu Marvina Geja "Got To Give It Up".

"Sve što vas okružuje inspirisano je nečim ili nekim. Ako to ubijete, više neće biti kreativnosti", zaključio je Farel u intervjuu za "Fajnenšel tajms".

Pjesma "Blurred Lines" je bila planetarni hit 2013. Prodata je u višemilionskom tiražu, a Farel i Tike su od nje zaradili 16,5 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije