Muzika

Festival piva i u Banjaluci prelazi u tradiciju

Festival piva i u Banjaluci prelazi u tradiciju
Festival piva i u Banjaluci prelazi u tradiciju

BANJALUKA - "Prljavi inspektor Blaža i kljunovi" i "Zabranjeno pušenje" prve, "Psihomodo pop" druge i Rambo Amadeus i "Kolonija" treće večeri, biće zvijezde 2. banjalučkog festivala piva, koji će biti održan na platou ispred tvrđave Kastel od 18. do 20. juna.

"Prva nama data lokcija za banjalučki 'Beerfest' je bio banjalučki kampus, međutim na kraju smo ipak uspjeli da dobijemo lokaciju u samom centru grada, tj. plato ispred tvrđave Kastel", rekao je Strahinja Grahovac, organizator ove manifestacije. On je naglasio da će na festivalu biti oko deset vrsta piva, te da će uz dnevnu ulaznicu od pet KM posjetioci sva tri festivalska dana moći da dođu već od 16 sati, a program će trajati do tri sata poslije ponoći. Ulaznice će se prodavati na samom ulazu u koncertni prostor.

"Kao i prošle godine, išli smo na to da bude za svakog ponešto. Željeli smo objediniti publiku, bilo da se radi o onima koji slušaju hip-hop ili neke dens momente a naravno imamo i avangarde i pravog rokenrola", kazao je Marko Tica, producent "Beerfesta" u Banjaluci, naglasivši da će uz nabrojane učesnike sva tri dana zvijezde večeri i prije i poslije imati podršku domaćih bendova, čija će imena naknadno biti otkrivena. Poznato je da će posljednje, treće večeri, dodao je Tica, uz Ramba Amadeusa i "Koloniju" svirati "The Prodigy tribute band" iz Novog Sada, koji izuzetno dobro svira muziku slavnih Engleza.

"Generalno nemam nekog favorita, ali ja znam s kim ću se družiti. To je vrlo bitno, gledajući u ovaj spisak izvođača, moram reći da će meni biti najdraži Blaža. To je moj pravi i dugogodišnji prijatelj, Rambo Amadeus takođe. Mislim da smo ove godine napravili korak više i da smo pomirili publiku. Svi znamo, festivali piva se rade širom svijeta i stoga smo što raznovrsnijim programom pokušali privući publiku kod nas", rekao je Darko Gunjić, koji će kao i prošle godine biti voditelj programa.

"To pokazuje da smo se malo uozbiljili i nadamo se da će sve proći jako lijepo. U svakom slučaju ja pozivam sve naše sugrađane, a do početka festivala ćemo se već promovisati u ragionu i pokušati dovesti ljude sa strane", dodao je Gunjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije