Muzika

Frenki ima preporuku za vas

Frenki ima preporuku za vas
Frenki ima preporuku za vas

Preporučio bih album "Stadtaffe", njemačkog muzičara Pitera Foksa, kojeg možda neki poznaju kao jednog od vokala poznatog sastava "Seeed". Inače, "Stadtaffe" je njegov prvi i zasad jedni solo album, a o kakvom remek-djelu se radi govori i to da je šest puta dostigao platinasti tiraž, sa 1,2 miliona prodatih primjeraka u Njemačkoj, a takođe je treći na listi "najskidanijih" izdanja svih vremena tamo, sa preuzetih 100.000 kopija.

U tom kontekstu bih spomenuo i DVD koncertno izdanje "Peter Fox - Live aus Berlin", koje pokazuje da je ovaj muzičar jedako sjajan i uživo.

Što se tiče filmova, posljednji koji sam pogledao, a da je ostavio zaista dobar utisak na mene je "Dallas Buyers Club", kako zbog odlične priče, a radi se o biografskoj drami, tako i zbog fenomenalne transformacije i glume Metjua Mekonahija, pa nije ni čudo što je osvojio "Oscara" baš u toj kategoriji.

"Mortal Kombajn", u izvedbi Narodnog pozorišta iz Sarajeva, u režiji Dine Mustafića, je pozorišni komad koji bih izdvojio. Tekst je veoma aktuelan u našem kontekstu, a otvara teme porodice, siromaštva, vjerskog fanatizma, uličnog nasilja, ideologije rulje i gomile. Imao sam čast da i sam učestvujem u radu na "Mortal Kombajnu", jer sam na poziv reditelja radio muziku za ovu predstavu.

Tolstojevo djelo "U šta vjerujem" daće odgovor svakome koga zanima zašto je pisac bio izbačen iz crkve, a u knjizi se, takođe, mogu iščitati razlozi, zbog kojih se odbio pokajati na samrtnoj postelji.

Što se serija tiče, opet se vraćamo na Metjua Mekonahija i "True Detective", čija se prva sezona upravo završila, i naravno "Breaking Bad", o kojoj ne treba previše trošiti riječi, jer se gleda u dahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije