Muzika

"Goblini" imaju petlju da kažu šta misle

"Goblini" imaju petlju da kažu šta misle
"Goblini" imaju petlju da kažu šta misle

BANJALUKA - Šabački pank-rok sastav "Goblini" nastupio je u subotu naveče u klubu "Tamaris" u Banjaluci, a "ludnicu" koja je vladala tokom njihovog koncerta teško je prenijeti.

Nakon banjalučkih bendova "Aurora" i "Tupas mene", koji su takođe bili na visini zadatka i napravili sjajnu uvertiru, na sceni su se pola sata iza ponoći našli "Goblini", koji su odmah pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Šabački sastav posljednji put je u gradu na Vrbasu svirao prije gotovo četiri godine, a prema riječima Branka Golubovića Goluba, pjevača i frontmena, bilo je krajnje vrijeme da publika čuje pjesme s novog albuma "Roba s greškom".

"Nakon skoro četiri godine smo se vratili u Banjaluku sa spiskom koji je obogaćen pesmama koje do sada nismo imali prilike da sviramo ovde", kazao je Golub.

Ovaj sjajni sastav izvodio je "U odbrani zla", "Ima nas", "U magnovenju", "Jedan na jedan" i taman kada smo pomislili da je atmosfera dovedena do krajnje tačke, Golub je skinuo majicu, a ženski vrisci iz publike nisu prestajali nekoliko minuta.

Harizmatični frontmen "Goblina" osvrnuo se i na dokumentarni film "Ima nas gomila", koji je sniman o njima.

"Čast je znati da je neko želeo da dokumentuje priču o nama. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da niko od nas nije znao šta su drugi članovi benda pričali u filmu, jer su intervjui sa svakim od nas rađeni posebno. Tako da je to na kraju ispalo veoma zabavno", istakao je Golub.

Poznato je da ovaj sastav kroz svoje tekstove upućuje direktnu kritiku društvu, a Golub je kazao da smo svi svjesni stanja u našim državama o kojem ne treba ćutati i istakao da oni imaju petlju da pjevaju o tome.

Dvije prosidbe

Članovi benda "Goblini" na subotnjem su koncertu pomogli svojim obožavaocima da zaprose svoje djevojke.

Naime, pred kraj koncerta na binu je izašao njihov fan i pitao svoju djevojku da se uda za njega. Odmah nakon toga, Golub je najavio drugu prosidbu i na scenu je stupio drugi srećni par.

"Ko zna, možda im budemo i kumovi", prokomentarisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije