Muzika

Goribor kreće na drugi dio velike turneje

Goribor kreće na drugi dio velike turneje
Goribor kreće na drugi dio velike turneje

SARAJEVO - "Goribor" je i dalje na A listi današnjih grupa na području ex-YU.

Njihova muzika je mješavina trip hopa i iščašenog bluza uvaljanog u hipnotišući loop, a njihovi tekstovi, čiji je autor Aleksandar Stojković ST, nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života.

Album "Evo je banja" i dalje je jedan od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je riječ o urbanoj sceni regije.

Nakon više nego uspješne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktuelnog albuma "Evo je banja" (2013), Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend u martu kreće na drugi dio velike turneje po regionu.

Album je snimljen u studiju "Partyzan" u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić, koji je u karijeri radio sa bendovima "Hladno Pivo", "Bambi Molesters", "Let 3", "Gustafi", "One piece puzzle" i mnogim drugim.

Gosti na snimanju bili su Alen i Nenad Sinkauz iz benda "East Rodeo", Leon Brenko i Davor Milovan Bili iz grupe "The Chweger", Milos Vojvodić iz benda "Eyot" i glumica Dijana Vidušin.

"Goribor" će 7. marta u Cinemas clubu - Sloga u Sarajevu predstaviti aktuelni dvostruki album "Evo je banja" (Dancing Bear).

Organizator koncerta je Kuća muzike i zabave "Panta Rhei".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije