Muzika

"Gremi": Sem Smit osvojio najviše nagrada

"Gremi": Sem Smit osvojio najviše nagrada
"Gremi": Sem Smit osvojio najviše nagrada

LOS ANĐELES - Ono što je "Oskar" za film, to je "Gremi" za muziku. Na 57. dodjeli "Gremi" nagrada u Los Anđelesu okupile su se na istom mjestu najpoznatije muzičke zvijezde, a pobjednik večeri definitivno je bio britanski pjevač Sem Smit, koji je odnio četiri nagrade u za najbolji album godine, snimak godine, pjesmu godine i u kategoriji najbolji novi umjetnik.

Bijonse je takođe osvojila nagradu "Gremi" za najbolju R&B pjesmu "Drunk In Love", a Eminem za najbolji rep album, dok je njegova pjesma "Monster" sa Rijanom proglašena najboljom saradnjom. "Gremi" za najbolju dens pjesmu osvojila je grupa Clean Bandit sa planetarnim hitom "Rather be".

Favorit Farel Vilijams osvojio je tri "Gremija" za najbolji video-klip za pjesmu "Happy". Multiinstrumentalista Bek (44), koji je karijeru započeo 1994. godine na alternativnoj rok sceni pjesmom "Loser", osvojio je nagradu za najbolji rok album i album godine za "Morning Phase", prenosi B92.

Na ceremoniji dodjele nastupili su, između ostalih, Madona, Pol Makartni, Rijana i Kanje Vest. Američki predsjednik Barak Obama uputio je video-poruku u kojoj je pozvao na borbu protiv nasilja nad ženama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije