Muzika

"Grobovlasnici" trče počasni krug

"Grobovlasnici" trče počasni krug
"Grobovlasnici" trče počasni krug

Prvi zvaničan koncert kantautora Nikole Pejakovića Kolje i benda "Grobovlasnici" održan je u subotu naveče, u prepunom beogradskom Domu sindikata, a protekao je u potpuno euforičnoj atmosferi.

I prije prvog odsviranog tona pozdravljeni su stojećim ovacijama beogradske publike. Posjetioci njihovog koncerta znali su šta mogu da očekuju, pa su umjeli da prepoznaju i osjete jedinstvenost Koljine muzičke pojave, kao i majstorstva gitariste Voje Aralice, bubnjara Dekija Momčilovića, klavijaturiste Ivana Aleksijevića Pančevca, basiste Nikole Usanovića i Dade Gajića, koji je svirao akustičnu gitaru.

Prije samog nastupa u Beogradu, Pejaković je izjavljivao da žele da daju sve u ta dva sata, koliko će svirati.

"Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću. I po nas i po publiku", rekao je on.

Numerom "My Pussy Belongs To Daddy" ovi muzičari su započeli nastup, a od pjesama koje se nalaze na Pejakovićeva tri albuma, za početak su zasvirali crnohumornu temu sa prvog "Da li da venem ili zrim". Izvodili su i numere "Udade se ti za konja", "Moram biti jak", "I kad umrem", a Kolja je specijalne pozdrave uputio Banjaluci, Bratuncu i Trebinju.

"Večeras smo ispunili san, uz vašu pomoć", rekao je Pejaković, koji je, za kraj, sa "Grobovlasnicima" ispunio želju onih što su dugo skandirali "Užički heroin". Koncert je, baš kao što je i obećao, prošao bez bisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije