Muzika

"Guano Apes" i Maks Romeo stižu na Kastel

"Guano Apes" i Maks Romeo stižu na Kastel
"Guano Apes" i Maks Romeo stižu na Kastel

BANJALUKA - Njemački nju metal rokeri "Guano Apes", jamajkanska rege legenda Maks Romeo, te još jedan inostrani izvođač, koji će ostati iznenađenje do daljeg, glavne su revijalne zvijezde sedmog izdanja muzičke manifestacije "Jelen Demofest", koja će biti održana od 17. do 19. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Prve festivalske večeri, uz "Guano Apes" sviraće i zagrebački pank-rok sastav "Hladno pivo", dok će beogradska rege kor atrakcija "Eyesburn" narednog dana nastupiti prije rege veterana Maksa Romea. Treće, finalno veče rezervisano je za nastup Damira Urbana, koji će svirati prije zasad nepoznatog svjetskog izvođača.

"Na spisku 'revijalaca' nalaze se i prošlogodišnji pobjednici festivala, sastavi M.O.R.T. iz Hrvatske, makedonci 'Smoke Shakers' i slovenački sastav 'Kontradikshn', a oni će zaokružiti do sada najjači revijalni program banjalučkog festivala demo benova", rekla je Brankica Janković, direktor ovog festivala.

Dodala je da je cilj festivala da najbolji regionalni demo sastavi dobiju priliku da pokažu koliko su umješni te da za to budu i adekvatno nagrađeni. Tako će trećeplasirani takmičar osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 evra, vicešampion dobiće 3.000 evra za binsku opremu, a najbolji demo bend čeka 5.000 evra, što uključuje i nagradu profesionalnog snimanja albuma i video-spot u MTV produkciji.

Nagrađeni će biti i najbolji basista i bubnjar festivala, a najperspektivnijem banjalučkom bendu biće uručeno 1.000 evra. Priznanje će treću godinu zaredom biće uručeno i najboljem novinaru "Jelen Demofesta".

Imena 30 demo bendova, takmičara festivala, koje će između 457 prijavljenih odabrati osmočlani žiri, biće poznata sutra.

Posjetioce očekuje i gust raspored dnevnih dešavanja, koja će biti vezana za muziku, strip, fotografiju, književnost i tako dalje.

Ulaz na sve programske sadržaje "Jelen Demofesta" je besplatan, a za posjetioce će biti organizovan i određen broj taksi vozila, koji će nuditi besplatan prevoz u periodu od jedan do četiri časa ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije