Muzika

Hari Mata Hari predstavlja BiH na Evrovizijii

Hari Mata Hari predstavlja BiH na Evrovizijii
Hari Mata Hari predstavlja BiH na Evrovizijii

Hari Mata Hari predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2015 u Beču, saznaje se od izvora bliskih muzičkoj zvijezdi i BHRT-u.

Izvor tvrdi da se već od odluke BHRT-a da se BiH, nakon dvije godine pauze, vrati na evrovizijsko takmičenje sa Harijem računa kao najozbiljnijim kandidatom, što je sada i izvjesnom, javio je Avaz.

Kako se dalje saznaje, trenutno se sastavlja autorski tim, koji bi trebao uraditi pjesmu za Harija, a riječ je o vodećim regionalnim kompozitorima.

Prema  informacijama, povodom toga kontaktirani su ili će se to desiti narednih dana Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Iako je projekt „BH Eurosong 2015“ u začetku, te se sve informacije još čuvaju u tajnosti, Huljić je potvrdio da je s njim već uspostavljen kontakt.

''Tačno je. Zvali su me da razgovaramo o BH Eurosongu. Više o tome bih vam mogao reći naredne sedmice, jer sam trenutno na turneji po Srbiji'', rekao je Huljić.
 
Hari Mata Hari je najuspješniji evrovizijski predstavnik u istoriji Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio  treće mjesto te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije "Lejla" oduševio cijelu Evropu.

"Lejlu" je komponovao Željko Joksimović, dok su tekst potpisali Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović. Zanimljivo da su dvojica iz ovog tima kontaktirana i za Eurosong 2015.

Šezdeseti Eurosong biće održan od 19. do 23. maja 2015. godine u austrijskoj prijestonici. Predstavnici brojnih evropskih zemlja takmičiće se u "Wiener Stadthalle", a oficijelni slogan je: "Gradimo mostove".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije