Muzika

Haris Džinović: Rado pjevam pjesme Tome Zdravkovića

Haris Džinović: Rado pjevam pjesme Tome Zdravkovića
Haris Džinović: Rado pjevam pjesme Tome Zdravkovića

Haris Džinović, nakon duže pauze, obradovaće fanove s dvije nove pjesme.

U saradnji sa Slavkom Stefanovićem Slavkonijem, snimio je kompozicije za koje vjeruje da će nastaviti uspjehe hitova kao što su "Pariške kapije", "Traži, traži", "Muštuluk", "I tebe sam sit, kafano", "Sjećaš li se one noći", "Dajte vina, hoću lom"...

- Jedna pjesma će se uskoro početi emitirati, a druga do kraja godine. Sve je urađeno, samo čekam da se Slavkoni vrati iz Amerike i da još malo doradi aranžmane. Naravno, pjesme su ljubavne, jer mene ljubav pokreće. O albumu nikako ne razmišljam, jer se više ne isplati izdavati. Sve to košta mnogo para, koje je poslije teško vratiti. Također, vrlo je teško naći prave. Općenito, u cijelom svijetu je kriza pjesama i tekstova. Nije to samo kod nas, na Balkanu - kaže Džinović.

Muzički veteran uvijek je spreman pomoći mlađim kolegama u kojima prepozna potencijal, jer su i njemu na početku karijere priliku pružili stariji pjevači, među kojima je bio i Toma Zdravković.

- On je stvarno bio jedinstven. Veliki pjevač i još veći čovjek. Posljednji boem čiji je odlazak prije 22 godine nemoguće nadoknaditi. Sjećam se da sam bio gost na njegovim koncertima u Mostaru, Čapljini... Bio sam duplo mlađi i on mi je dao priliku da zajedno dijelimo scenu. To je nešto neprocjenjivo. Na svojim koncertima redovno izvodim neke od njegovih nezaboravnih hitova. Na neki način on još živi kroz pjesme kao što su "Dotak'o sam dno života", "Ej, Branka, Branka", "Da l' je moguće", "Tužno leto" - kaže Džinović.

Haris uskoro planira sa suprugom Melinom doći u Sarajevo, a potom će se nekoliko dana, tradicionalno, odmarati na Jahorini.

- Melina priprema novu kolekciju, koju planiramo predstaviti i u šeheru. Još nismo sigurni hoćemo li u tome uspjeti, jer supruga pravi grandiozne revije, a za to je potrebno dosta novca i sponzora. Revija u Sarajevu je Melinina velika želja i nadam se da će joj se, ipak, ispuniti - kaže legendarni pjevač.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije