Muzika

Harmonikaši uskoro na takmičenju u Kanadi

UGLJEVIK - Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika organizuje veliki koncert posvećen godišnjici od učešća na Olimpijadi u Sočiju i gostovanja u zlatnoj dvorani u Omanu, rekao je Srni vođa Orkestra Slavko Nikolić.

"Na ovom koncertu učestvuju specijalni gosti Katarina Kovačević, pobjednik televizijskog šou-programa `Ja ima talenat`, na kojem je i ugljevički orkestar ostvario zapažene rezultate, nakon čega smo pozvani da sa srpskom tradicionalnom muzikom učestvujemo u revijalnom dijelu Olimpijade u Sočiju", rekao je Nikolić.

Koncert će biti održan u petak, 13. marta, u velikoj sportskoj dvorani u Ugljeviku, a ulaz će biti besplatan.

"Godišnji koncert svojevrstan je dio priprema za veliko takmičenje 9. jula u kanadskom gradu Viktorija, jer smo kao jedini predstavnici sa Balkana pozvani na takmičenje, što je za nas posebno zadovoljstvo i veliki izazov", rekao je Nikolić.

On je dodao da će na ovom takmičenju u Kanadi učestvovati takmičari iz cijelog svijeta, a ugljevički orkestar će se predstaviti srpskom tradicionalnom narodnom muzikom.

"Imaćemo priliku, dakle, da ljudi iz cijelog svijeta čuju našu srpsku tradicionalnu narodnu muziku, čime predstavljamo ne samo naš Ugljevik, nego Republiku Srpsku, Srbiju i širi region", rekao je Nikolić.

On je napomenuo da je učesnicima obezbijeđen smještaj i hrana, a već je kontaktirao sa vladikom kanadskim Georgijem o nastupima za Srbe koji žive tamo.

"Vladika Georgije je izrazio želju da kada dođemo najprije održimo dva-tri koncerta našoj dijaspori u Vankuveru, prije nego što počnemo sa takmičenjem. Družićemo se sa našim ljudima, a moguće je da ćemo imati koncert i u Kalgariju", rekao je Nikolić.

Na takmičenje u Kanadu, kaže Nikolić, ići će onoliko učesnika, članova orkestra, za koliko uspiju da obezbijede novca za prevoz.

"Nadam se da ćemo uspjeti obezbijediti dovoljno novca, jer je RiTE `Ugljevik` uvijek stajala iza nas, posebno Vlada Srpske, a očekujem da će i opština Ugljevik pomoći kao i svaki put, te da će dovoljan broj imati mogućnost da se takimiči u Kanadi", rekao je Nikolić.

On je dodao da je RiTE "Ugljevik" potvrdila sponzorstvo odlaska osnovaca na Svjestsko takmičenje orkestara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije