Muzika

"Heaven Rain" objavio singl i proširio sastav

"Heaven Rain" objavio singl i proširio sastav
"Heaven Rain" objavio singl i proširio sastav

Banjalučki metal bend "Heaven Rain", čije se numere mnogo više slušaju van granica naše zemlje, objavio je novi singl pod nazivom "The Stormchild", a od jeseni ovu šestorku očekuju i novi nastupi.

Singl su izdali u sopstvenom izdanju, dok će ga za strano tržište distribuisati MBM izdavačka kuća iz Njemačke, sa kojom je bend imao saradnju na posljednjem albumu "Second Sun".

Goran Baštinac, klavijaturista, za "Nezavisne" govori da ovaj singl nije najava novog albuma jer za isti, pogotovo u današnje vrijeme i na našim prostorima, treba odvojiti mnogo vremena, živaca i novca.

"Na kraju svega toga svakako treba pronaći motivaciju da se to sve uradi jer zahtijeva jako mnogo posla. Album će, ipak, malo da pričeka", kazao je Baštinac.

Od posljednjeg albuma, koji su objavili prije dvije godine, došlo je i do nekih promjena u sastavu.

"Promijenili smo bubnjara, umjesto Nebojše Lakića došao je Aleksandar Zrnić i dodali smo još jednog gitaristu, Borisa Golića Botu, tako da smo sada šestočlani bend. Promjene dolaze kad ljudi više ne mogu da se bave bendom na iole adekvatan način", naveo je Baštinac.

Napomenuo je da su sa bivšim članovima u odličnim odnosima, te za njih dodaje da su sjajni ljudi.

"Bavljenje ovom vrstom muzike je totalno nezahvalno u svijetu, a kod nas da i ne govorim. Razloga je mnogo i svako ko ima bend i ozbiljnije se njime bavi zna o čemu govorim. To je nepobitna realnost sa kojom se moramo pomiriti", istakao je klavijaturista "Heaven Raina".

Dodao je da su stranog izdavača izabrali jer im je dao ponudu da objavi i distribuiše album širom svijeta, što nikako nisu mogli odbiti.

"Heaven Rain" je do sada snimio dva studijska albuma - "Far and Forever" i "Second Sun", a pored Baštinca, Zrnića i Golića, u sastavu su i harizmatična pjevačica Miona Graorac, gitarista Igor Dragelj i basista Bojan Jokšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije