Muzika

Ibrahim Maalouf zatvorio "Jazz Fest"

Ibrahim Maalouf zatvorio "Jazz Fest"
Ibrahim Maalouf zatvorio "Jazz Fest"

SARAJEVO - Nezaboravnim nastupom osmočlanog benda Ibrahima Maaloufa, libansko-francuskog trubača, u nedjelju naveče u Bosanskom kulturnom centru okončan je 18. "Jazz Fest Sarajevo".

Publika je tokom petodnevnog praznika džeza imala priliku da sluša i gleda spektakularne koncerte izvanrednih muzičara. Svake večeri tražena je stolica više. I za koncert Ibrahima Maaloufa ulaznice su "planule" još prije početka festivala.

Maalouf i negov bend pružili su publici nezapamćen dvoiposatni muzički doživljaj, na kojem su predstavili fascinantnu mješavinu arapskih i bliskoistočnih ritmova, "evropskog džeza" i roka.

Na nevjerovatan način, fenomenalnim muziciranjem, muzičar je ostvario kontakt s publikom, koju je pozvao da pjeva i zvižduće uz njegovu muziku.

Ibrahim Maalouf, aktuelni dobitnik francuske nacionalne muzičke nagrade "Les Victoires de la Musique" u kategoriji za najbolji "world music album" objavljen u prošloj godini, zatvorio jer festival koji je ponudio izuzetno bogat program.

Edin Zupčević, direktor Festivala, i njegova mala ekipa nastavljaju privlačiti u Sarajevo ljubitelje džez muzike uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i nebrizi lokalnih vlasti o jednom ovakvom kulturnom događaju.

Ove godine doveli su zvijezde - Gregorija Portera, Džona Meklaflina, Dajan Rivs i Bila Frisela, a publika koja je navikla na visoke standarde jedva čeka naredni festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije