Muzika

Ilma Karahmet: Nisam ovo zaslužila

Ilma Karahmet: Nisam ovo zaslužila
Ilma Karahmet: Nisam ovo zaslužila

SARAJEVO - Ilma Karahmet, 13-ogodišnja djevojčica iz Kiseljaka koja je uzdrmala region svojim glasom i nastupom na popularnom takmičenju "X Factor Adria", nakon što je ispala iz ovog šoua kaže da nije pretjerano razočarana odlukom žirija, jer joj je važnije mišljenje publike.

U razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA), "najbolji vokal X Factor Adrije", kako je ocijenio jedan od članova žirija Željko Joksimović, rekla je da glasovi publike iz BiH nisu prolazili, što predstavlja najveći problem. 

"Iskreno mislim da nisam ovo zaslužila i da sam mogla da idem dalje, bez obzira na moje godine. Mogli su me diskvalifikovati na početku zbog godina, ali nisu. Tada je Emina Jahović rekla da sam premlada, ali da idem dalje. Nije to morala da radi pred sami kraj, pred finale. To mi je krivo. Na neki način nije ispala kako treba, njeni komentari uvrijedili su me, kao i Kristinini", rekla je Karahmet.

Kako je navodno imala najmanji broj glasova publike, Ilma se sinoć našla u duelu s Maidom Hećimovićem, još jednim takmičarom iz BiH. Njih dvoje su ponovno nastupili, nakon čega je žiri odlučio da Maid ide dalje, a da Ilma ispada. Kako su članice žirija Kristina Kovač i Emina Jahović istakle, Maidu bi ovo mogao biti "posljednji voz" obzirom da je stariji, a da Ilma ima puno vremena, jer je mlada.

"Došla sam u šou, gdje sam pokazala svoj talenat. Idem dalje, trudiću se dalje u životu i čekaću da dođe mojih pet minuta, jer moj voz još ne prolazi", izjavila je Karahmet, aludirajući na riječi Jahovićke.

Za svog prijatelja Maida, protiv kojeg se sinoć takmičila, Ilma ima samo riječi pohvale. Kaže da joj je drago što je bila u duelu baš s njim, a ne s nekim drugim ko nije vrijedan finala "X Factora".

"Moje je mišljenje da je Maid definitivno zaslužio da ode u finale, kao što sam odmah i rekla. Ali mislim da ni on ni ja nismo zaslužili da uđemo u taj duel i mislim da smo imali više glasova nego ostali pojedini takmičari", rekla je Ilma.

"U 'X Factoru' je sve postalo moguće - da najbolji ispadne, a najgori pobijedi. Ne mislim lično na sebe, stvarno, dosta je dobrih ispadalo, a dosta onih koji su loši i dalje prolaze. Ja sam već rekla da sam zadovoljna s onim što sam postigla. Život nije propao i ovo nije kraj. Ljudi sinoć plaču, kao da sam umrla", nastavila je Ilma kroz smijeh.

Ističući kako je jedina takmičarka koja je napustila šou odlukom žirija, Ilma je rekla da je ranije uvijek odlučivala publika o sudbini kandidata. Uzimajući ovo u obzir, ona smatra da je žiri mogao ostaviti rezultat izjednačenim, te tvrdi da joj još uvijek niko nije rekao koliko je ona osvojila glasova sinoć.

Ova skromna mlada dama kaže da se ni nakon svega ne smatra zvijezdom, niti voli kada je tako tretiraju.

"Vjerovatno ću nastaviti s muzičkom karijerom ali još nije ništa sigurno. Vidjećemo šta će sudbina donijeti, kao što sam se sinoć uvjerila, zaista se sve može promijeniti u kratkom periodu", kaže Ilma.

Na kraju razgovora ona se zahvalila svima koji su glasali za nju i koji su je podržali, uz riječi da je tu gdje jeste upravo zahvaljujući njima. Uprkos razočarenju u Eminu Jahović i Kristinu Kovač, Ilma se i njima zahvalila na dosadašnjim lijepim komentarima, dodavši da sada zna šta je čeka ako se bude bavila muzikom.

"Realnost je na svakom koraku, i to surova realnost. Uvijek treba negdje imati na umu da te može dočekati ono najgore i nešto čemu se ne nadaš", zaključila je djevojčica snažnog glasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije