Muzika

Izuzetna prodaja humanitarnog muzičkog singla

Izuzetna prodaja humanitarnog muzičkog singla
Izuzetna prodaja humanitarnog muzičkog singla

LONDON - Pretprodaja novog humanitarnog singla za sakupljanje novčane pomoći u borbi protiv ebole je "manična", izjavio je organizator akcije, britanski muzičar Bob Geldof.

Ovaj muzičar i ostali učesnici kampanje priznali su da su bili nervozni, ali sada kažu da je odziv "izuzetan", prenio je Bi-Bi-Si.

Geldof je rekao da je u roku od pet minuta poslije početka prodaje singla "Da li znaju da je Božić?" u internetskoj prodavnici "Aj tjuns" sakupljeno milion funti.

Video spot za ovu pjesmu u interpretaciji poznatih muzičara okupljenih pod imenom "Bend ejd 30" snimljen je radi sakupljanja novca za borbu protiv epidemije ebole u zemljama zapadne Afrike, a juče je imao premijeru na televiziji Aj-Ti-Vi.

Singl sada može da se preuzme sa interneta po cijeni od 99 penija. Verzija na kompakt disku biće objavljena za tri sedmice, a koštaće četiri funte.

Geldof je rekao da epidemija u Africi može biti zaustavljena i naglasio da će 100 odsto zarade od prodaje otići za potrebe borbe protiv opasnog virusa.

"U trenucima poput ovog volim što živim u ovoj zemlji", izjavio je Geldof i dodao da Britanija "predvodi svijet" u ovom obliku humanitarnih kampanja.

Ebola je od početka godine u zemljama zapadne Afrike odnijela više od 5.000 života.

Geldof i Midž Jur su prije 30 godina napisali prvu verziju pjesme "Da li znaju da je Božić?", a od prodaje ovog singla tada je sakupljeno osam miliona funti za gladne u Etiopiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije