Muzika

Jelena Rozga podigla atmosferu na 1.000 stepeni

Jelena Rozga podigla atmosferu na 1.000 stepeni
Jelena Rozga podigla atmosferu na 1.000 stepeni

Iako je ostala bez kipića u kategoriji hit godine za najprestižniju hrvatsku muzičku nagradu "Porin", pjevačica Jelena Rozga nije ostala bez najveće pažnje na dodjeli.

Ona je svojim vrućim i provokativnim nastupom podigla atmosferu na hiljadu stepeni.

Naime, izvela je numeru "Nirvana" obučena u kostim koji je za nju dizajnirao Juraj Zigman, a koji podsjeća na odjevnu kombinaciju koju bi ponijela Bijons Nouls ili Dženifer Lopez. Oskudno odjevena i uz upečatljiv nastup, Rozga je zasigurno obilježila ovogodišnju dodjelu nagrada "Porin", a izjavila je da je svoj nastup posvetila publici, koju smatra svojom najvećom nagradom.

Oliver Dragojević je kući odnio najviše kipića, čak četiri, i to za album godine "Tišina mora", za najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolju video.

Pjesmom godine proglašena je "Suze nam stale na put" Massima Savića, kojem je ova muzička nagrada pripala i u kategoriji muške vokalne izvedbe, te za najbolji kompilacijski album. Od deset nominacija Massimo je tako dobio tri "Porina".

"Psihomodo pop" je nagrađen "Porinom" za najbolju izvedbu grupe s vokalom te za najbolji videobroj za pjesmu "Donna".

Sastav "Pips Chips & Videoclips" dobio je diskograafsku nagradu za najbolji rock album, a dubrovačka grupa "Silente" za najboljeg novog izvođača.

"Porina" su dobili i Vinko Coce (posthumno), "Vatra", "Elemental", Radojka Šverko za životno djelo, "Majke", te mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije