Muzika

Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio Grand prix

Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio Grand prix
Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio Grand prix

MRKONJIĆ GRAD - Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio je Grand prix za najboljeg solistu prve i druge starosne kategorije na Petom međunarodnom dječijem festivalu solista i horova "Raspjevane pahuljice", koji je održan u Mrkonjić Gradu.

U prvoj starosnoj kategoriji prvo mjesto dijele Nikolina Ivković i Teodora Živković iz Beograda, drugo mjesto pripalo je Magdaleni Rogić iz Zagreba, a treće Minki Lavrić iz Slovenije.

U drugoj starosnoj kategoriji prvo mjesto je osvojila Tamara Vujačić iz Podgorice, drugo Romina Peti iz Hrvatske, a treće Iva Vujošević iz Podgorice.

Na ovogodišnjem festivalu takmičilo se 28 solista i četiri hora.

Direktor Festivala Milijana Malić kaže da je ove godine zaista bilo mnogo zainteresovanih za festival i da je prezadovoljna kako je sve proteklo.

VAF svjetska organizacija dječijih festivala uručila je specijalne nagrade - srebrni medaljon Kristijani Lubijani iz Hrvatske, te pozive Emiliji Boškić i Luki Đukiću iz Mrkonjić Grada da učestvuju na festivalima u Sloveniji, odnosno Prilepu.

Organizator Festivala je Udruženje "Mali princ" iz Mrkonjić Grada, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije