Muzika

Jovan Kolundžija menadžer godine u kulturi

 Jovan Kolundžija menadžer godine u kulturi
Jovan Kolundžija menadžer godine u kulturi

BEOGRAD - Proslavljeni srpski violinista i osnivač Ustanove kulture od nacionalnog značaja Centra lepih umetnosti Gvarnerius, Jovan Kolundžija, dobitnik je priznanja Menadžer godine u kulturi.

Prestižno priznanje koje dodjeljuje Klub privrednih novinara Srbije u okviru tradicionalne akcije "Kompanije i ličnosti koje su obilježile godinu" biće dodeljeno sutra u podne u Privrednoj komori Srbije, najavio je Gvarnerius.

Klub privrednih novinara Srbije, koji okuplja urednike i novinare vodećih privrednih redakcija u Srbiji, već trinaest godina bira najuspešnije kompanije i pojedince u vodećim privrednim djelatnostima a dosadašnji laureati su najuspešnije kompanije i menadžeri.

Na prijedlog novinara koji prate kulturu, žiri Kluba privrednih novinara, dodjelio je Kolundžiji priznanje Menadžer godine u oblasti kulture cijeneći njegov dugogodišnji, uspješan rad i posvećenost radu sa mladim umjetnicima.

Kolundžija više od četiri decenije ostavlja značajan trag na svjetskoj muzičkoj sceni, održao je više od 4000 koncerata na svim kontinentima, virtuoznošću i harizmom, decenijama osvaja svjetsku publiku i kritiku.

Dobitnik je najuglednijih i najvećih nagrada u zemlji i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja.

Pored brojnih koncerata Kolundžija je posvećen promovisanju i usavršavanju mladih talenata u svojoj umjetničkoj zadužbini, Centru lepih umjetnosti Gvarnerius, koji je od osnovanja 2001. godine realizovao više od 750 umjetničkih projekata.

Samo prošle godine Kolundžija je sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom u okviru velike koncertne turneje posjetio 22 grada u Srbiji gdje je uz koncerte održao i besplatne majstorske kurseve za najbolje mlade violiniste iz gradova domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije