Muzika

KUD Sveti Sava Best of the best

KUD Sveti Sava Best of the best
KUD Sveti Sava Best of the best

Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava" iz Banjaluke osvojilo je nagradu "Best of the best " na "Balkan folk festivalu 2014", koji se već osmu godinu održava u Bugarskoj.

"Na ovom festivalu do sada je učestvovalo više od 20 zemalja iz cijelog svijeta, a naše društvo ove godine nastupalo je na dva koncerta. Na prvom koncertu u gradu Primorsko predstavili smo se spletom pjesama i igara iz naših krajeva Grmeč i Položaje, a na drugom sa igrama iz Leskovca i Bujanovca" rekao je  Milenko Dulić, predsjednik ovog društva.

Publika je na oba koncerta nastupe KUD "Sveti Sava" pozdravila gromoglasnim aplauzima, a organizator festivala proglasio je Dragana Popovića za najuspješnijeg i najperspektivnijeg koreografa na festivalu.

KUD "Sveti  Sava"  osnovan  je  2007. godine i još djeluje kao najmlađe kulturno-umjetničko društvo u regionu.

Društvo trenutno broji preko 250 članova,  uzrasta  od  šest  do  45  godina.  U dosadašnjem  radu  formirali  su četiri folklorne grupe, dvije pjevačke grupe i orkestar.

Iako djeluju tek šest godina, iza njih je mnoštvo javnih nastupa, cjelovečernjih koncerata, gostovanja, a kao najznačajniji nastupi izdvajaju se učešća na međunarodnim smotrama folklora u Češkoj i Italiji.

 "Iako smo bili jako srećni zbog nagrade našeg koreografa, prava euforija i vrhunac slavlja nastao je kada je naš KUD dobio nagradu 'Best of the best'. Želim da zahvalim svim članovima i koreografu koji su uložili mnogo truda i rada da već nakon šest godina rada KUD 'Sveti Sava' osvoji međunarodne nagrade", rekao je Damir Jovanić, sekretar Društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije