Muzika

Kompozicija Darka V. Konstantinovića prva na američkoj top listi

Kompozicija Darka V. Konstantinovića prva na američkoj top listi
Kompozicija Darka V. Konstantinovića prva na američkoj top listi

Kompozicija Darka V. Konstantinovića iz Jagodine našla se na prvom mjestu top liste uglednog američkog muzičkog portala "Our Stage" za prošli mjesec, a u selekciji "World music".

Numera "Scriptus Domine" ovog umjetnika, poznatijeg pod pseudonimom Konstantin, pobijedila je u konkurenciji 167 muzičara iz cijelog svijeta. Riječ je o multiinstrumentalisti i kompozitoru, čiji se muzički izraz može ocijeniti kao "world" muzika, sa primjesama elektronike, klasične i progresivne rok muzike.

"Ovo priznanje dolazi baš u trenutku kada završavam rad na albumu i počinjem da razmišljam šta ću sa njim", kazao je Konstantinović.

Istakao je da svako priznanje prija, a posebno kada dolazi iz kruga muzičara koji su i takmičari i sudije na spomenutom portalu, ali i da se sve na tom priznanju i završava.

"Zašto tako govorim? Zato što je svaki pokušaj ozbiljnog bavljenja muzikom u Srbiji danas veoma teško ostvariti. Izuzetak su samo oni koji su davno stekli svoje ime i reputaciju, te oni koji imaju uticajne prijatelje, koji mogu da im obezbede sponzore i da im kasnije taj isti album distribuiraju, u najboljem slučaju, uz neki deterdžent", naveo je Konstantinović rezignirano i dodaje da umjetnik koji hoće samostalno da krene u afirmaciju mora da posjeduje poveću dozu mazohizma.

Inače, ovo je drugi put da se Konstantinović nalazi na prvom mjestu "Our Stage" portala, gdje se obreo i u decembru 2012. godine, sa kompozicijom "Circles of Life", kada je u konkurenciji bilo preko 200 kompozicija.

Konstantinović je takođe poznat i kao pisac pozorišne muzike, a komponovao je muziku za deset predstava koje su igrane u Jagodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije