Muzika

Kovačeva nominovana za prestižnu filmsku nagradu

Kovačeva nominovana za prestižnu filmsku nagradu
Kovačeva nominovana za prestižnu filmsku nagradu

Srpska kantautorka Aleksandra Kovač nominovana je za prestižnu britansku filmsku nagradu za najbolju muzičku numeru iz animiranog filma "Separate lives".

Umjetnica i kompozitorka filmske muzike, a sada i sudija popularnog TV formata "X Factor Adria", zaradila je BAFTA nominaciju kao član prestižnog američkog udruženja filmskih kompozitora, koji su radili muziku za animirani film rediteljke Majre Ernandez Rios.

Ovaj film i Aleksandra, kao dio autorskog tima, nominovani su za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji "New Talent Award".

"Vrlo sam uzbuđena zbog nominacije filma 'Odvojeni životi' i našeg autorskog tima za nagradu BAFTA Scotland jer da biste uopšte bili nominovani za ovu prestižnu nagradu, morate da radite po svetskim standardima", rekla je za "Nezavisne novine" Aleksandra Kovač.

Aleksandra je na ovom filmu radila tokom magistrature na Univerzitetu Edinburg prošle godine, kada je film premijerno i prikazan na tamošnjem filmskom festivalu.

"Posebno sam zahvalna rediteljki Majri Ernandez Rios na ukazanom poverenju i Romanu Gorseku koji je uradio produkciju moje muzike na svetskom nivou", dodaje Kovačeva.

U filmu je pored gudačkih i duvačkih instrumenata i njenog vokala, koji su sastavni dio partiture, koristila i semplove cvrkuta ptica, koje je snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu u Edinburgu.

"Ovo je veliki podstrek za mene da komponujem i stvaram još bolje i potvrda da sam na pravom putu", završila je Kovačeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije