Muzika

Kultur Shock svira u KSB-u

Kultur Shock svira u KSB-u
Kultur Shock svira u KSB-u

Popularni bend "Kultur Shock" u sklopu evropske turneje 24. februara nastupiće u Klubu studenata (KSB) u Banjaluci, gdje će promovisti svoj četvrti album pod nazivom "IX".

Bosanci, Bugari, Amerikanci, to je postava "Kultur Shocka", koji predvodi harizmatični Sarajlija  Srđan Jevđević.

Bend sa sjedištem u Sijetlu spaja nespojivo, pank i metal sa prizvucima Balkana. Zbog toga su često upoređivani sa "Gogol Bordellom", ali i sa "System of a Down". Već 15 godina haraju scenom. Živim nastupima zaslužili su poštovanje fanova, ali i kritike. Kroz godine su razvili svoj individualni stil.

Novi album namjerno je obilježen i imenovan brojkom devet iz opravdanog razloga. Naime, to je njihovo deveto izdanje na kojem se nalazi devet novih pjesama. Tako je prihvaćena i ideja da uz već standardne CD i LP, koji ih je ograničio dužinom trajanja, ali tako i natjerao da daju sve od sebe, izdaju i hvale vrijedan album.

"Kultur Shock" u 90 minuta svog nastupa ka publici emituje živu i sirovu energiju koja je u stanju da pokrene svakoga, pa nije iznenađujuća činjenica da su stekli veliki broj odanih obožavalaca.

Godine 2011. gostovali su u Banjaluci, kad su održali koncert u tadašnjem DFK  klubu.

Ulaznice za koncert u pretrodaji koštaju sedam KM, a na dan koncerta koštaće deset KM, dok set ulaznica 4+1 košta 28 KM, a mogu se kupiti u  KSB-u, kafe-baru "Šestica" i "Peckham pubu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije