Muzika

Kulturnjaci ne posustaju u humanosti

Kulturnjaci ne posustaju u humanosti
Kulturnjaci ne posustaju u humanosti

Humanost domaćih i regionalnih kulturnih radnika za pomoć ugroženima u poplavama zahvaćenim područjima i dalje se nastavlja. Tim povodom Muzička škola "Vlado Milošević" iz Banjaluke organizovaće dva humanitarna koncerta 26. i 27. maja u Kulturnom centru Banski dvor.

Na prvom koncertu nastupiće učenici škole koji su ostvarili najbolje rezultate na Međunarodnom pijanističkom takmičenju "Banjalučko bijenale 2014", a na drugom koncertu nastupiće Gudački orkestar Srednje muzičke škole.

Gudački trio "Autokton" održaće večeras koncert u Muzeju savremene umjetnosti "Ars aevi" u Sarajevu, a posjetioci koncerta imaće mogućnost da daju novčani prilog za pomoć poplavljenim područjima u BiH.

Trio će izvoditi djela Betovena, Morikonea, Bramsa, Tiersena i Pjacole.

U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu večeras će biti izvedena predstava "Ja sam životinja" u režiji Mirele Trepanić.

Predstava je humanitarnog karaktera, tako da cijena ulaznice nije fiksna te posjetioci mogu platiti ulaz koliko žele. Riječ je o drami s komičnim elementima koja se bavi pitanjima maloljetničke delinkvencije, odrastanjem u društvu punom mržnje, opasnosti i agresivnosti.

Džez pjevačica Sofija Knežević i njen kvintet održaće humanitarni koncert u Njujorku za žrtve poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, 28. maja.

Koncert će biti održan u džez klubu "55 Bar" uz učešće svjetski poznatih džez umjetnika Rodnija Grina, Eliota Masona, Luka Kertisa i brojnih drugih kolega koji su se odazvali pozivu Kneževićeve.

Istaknuti violinista Stefan Milenković organizuje seriju koncerata u Čikagu, Torontu, Njujorku i Beogradu, od kojih će sav prihod donirati poplavama pogođenom stanovništvu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije