Muzika

Kupite stihove "Like a Rolling Stone" za dva miliona

Kupite stihove "Like a Rolling Stone" za dva miliona
Kupite stihove "Like a Rolling Stone" za dva miliona

Rukopis jedne od najpoznatijih rokenrol pjesama u istoriji "Like a Rolling Stone" Boba Dilana biće ponuđen na aukciji u junu u Njujorku, gdje kuća "Sotebis" očekuje od prodaje jedan do dva miliona dolara.

Pjesma je napisana 1965. godine, a smatra se da je jedna od najuticajnijih Dilanovih pjesama koju je napisao tokom svoje karijere, piše B92.

Časopis "Rolling Stone" uvrstio ju je među "500 najvećih pjesama svih vremena."

"Sotebis" se nada da će za rukopis dobiti do dva miliona dolara i tako možda oboriti rekord, koji trenuto za rukopis neke rok pjesme u "Sotebisu" (Sotheby's) drži pjesma Džona Lenona "A Day in the Life" koja je 2010. prodata za 1,2 miliona dolara.

Dve stranice "A Hard Rain's a-Gonna Fall" će takođe moći da se kupe tokom aukcije koju je "Sotebis" nazvao "Istorija Rokenrola od Prislija do Panka." Za njih se očekuje cijena od 400-600,000 dolara. Pored Dilanovih stigova na aukciji će biti ponuđen i rukopis Džoni Mičel pesme "Big Yellow Taxi," kao i gitare Džona Lenona i Erika Kleptona, ali i ugovor koji Džimi Hendriks potpisao 1965. godine za nastupe za koje je dobio jedan dolar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije