Muzika

Kusturica i No smoking orkestar priredili koncert za pamćenje

Kusturica i No smoking orkestar priredili koncert za pamćenje
Kusturica i No smoking orkestar priredili koncert za pamćenje

TREBINJE - Emir Kusturica i "No smoking orkestar" priredili su Trebinjcima koncert za pamćenje kome je prisustvovalo više hiljada zaljubljenika u djela ovog scenskog virtuoza.

Ovacijama i aplauzima publika je sinoć, tokom koncerta koji je trajao tri i po časa u bašti hotela "Platani", pozdravljala svaku izvedenu numeru, a na oduševljenje publike na binu su izašle i filmske dive Monika Beluči i Sloboda Mićalović.

Dvije poznate glumice koje borave u Trebinju radi snimanja scena za Kusturičin film "Na mliječnom putu", uživale su u prvim redovima tokom cijelog koncerta.

Kusturica se sa bine obratio građanima Trebinja, poručujući da je koncert organizovan zahvaljujući vladiki zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju, te im poželio srećno Sveto Preobreženje Gospodnje - slavu Sabornog hrama i grada.

Spektakularan koncert pratile su duhovite "upadice" Kusturice, koji je još jednom pokazao da "zlata vrijedi sve što radi", kako su rekli neki od prisutnih. Na koncertu su bila djeca, mladi, srednjovječni i oni malo stariji.

Iako rijetko nastupa pred domaćom publikom, Kusturica je na ovaj način pokazao veliko poštovanje prema Hercegovcima, a Trebinju je pripala čast da baš ono bude grad u kome će ovaj slavni reditelj pokazati muzičko umijeće.

Koncert je poklon Trebinju za krsnu slavu Sveto preobraženje Gospodnje, ali i za gostoprimstvo ekipi filma "Na mliječnom putu", čije je snimanje i ovog ljeta nastavljeno u Trebinju i okolini.

Koncertu je prisustvovalo i nekoliko poznatih imena iz svijeta kulture sa domaćeg područja, ali i inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije