Muzika

Ljetni raspust provode u plesu

Ljetni raspust provode u plesu
Ljetni raspust provode u plesu

Pod budnim okom Tanje Dukić-Čičić, po zvanju advokata, a po opredjeljenju koreografa i umjetničkog rukovodioca u "City Jezzu", mlade balerine iz ovog banjalučkog plesnog kluba spremaju se za drugo učešće na Svjetskom prvenstvu.

Kako bi se što bolje pripremile, mnoge od njih će propustiti i ljetni raspust, jer veliki plesni događaj u Pragu, koji će biti održan početkom septembra, od njih zahtijeva dosta napora.

Balerine će morati da dobro uigraju koreografiju, koju im svih ovih godina priprema njihov dugogodišnji koreograf, a s kojim su osvajale brojne nagrade, i to pretežno na evropskim takmičenjima.

"Ove godine plasirale smo se u nekoliko kategorija na raznim nivoima takmičenja, među kojima posebno moram izdvojiti Svjetsko prvenstvo u Pragu. Očekujemo veliku konkurenciju, dosad smo uglavnom išli na evropska takmičenja koja su bila u našem okruženju, jer su zahtijevala manja finansijska sredstva. Međutim, ove godine smo se organizovali da odemo u Prag, tako da su pripreme u toku", kaže nam Tanja Dukić-Čičić.

Prelijepe i spretne balerine, ne samo da s lakoćom usvajaju teške plesne korake, već su i odlične učenice.

Iako ne očekuju najviši plasman zbog velike konkurencije, nastojaće da se publici u Pragu predstave najboljom koreografijom i kostimima, koje im dizajnira Tanja.

"Pored toga što moraju dobro da otplešu i imaju sjajnu tehniku, one treba da imaju i prelijepe kostime kako bi zadivile publiku", naglašava Tanja.

Članice se pretežno za putovanja snalaze preko kluba, koji im finansira dio putovanja i kupovinu kostima, a drugi dio sredstava izdvajaju roditelji.

"Meni je u interesu da se one predstave u najboljem svjetlu i da otplešu najbolje što mogu. Imamo sjajan tim", kaže Tanja.

Nekim takmičarkama ovo će biti ujedno i kraj takmičenja, jer će se posvetiti studijama, a jedna od njih je Nikolina Lipovčić.

"Ovo takmičenje mi je posljednje jer idem da studiram. Radujem se ovom svjetskom prvenstvu i daću sve od sebe na sceni", kaže nam Nikolina, dok našu posjetu ovom klubu balerine završavaju divnim plesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije