Muzika

Lordi, Daft Punk i gej brakovi obilježili Gremije

Lordi, Daft Punk i gej brakovi obilježili Gremije
Lordi, Daft Punk i gej brakovi obilježili Gremije

LOS ANĐELES - Francuski elektronski didžej duo "Daft Punk" i tinejdžerka sa Novog Zelanda Lordi osvojili su najvažnije Gremi nagrade na sinoćnjoj ceremoniji na kojoj je skrenuta prilična pažnja na istopolne brakove.

Prvi put u istoriji američkih nagrada 33 para, kako istog pola tako i mješovitog, vjenčala je Kvin Latifa uz himnu za gej prava dvojca Maklmor i Rajan Luis "Same Love". Madona se pojavila u bijelom odelu i sa kaubojskim šeširom kako bi zatvorila ceremoniju uz numeru "Open Your Heart".

Glamurozno okupljanje muzičke industrije okupilo je i dvojicu preostalih Bitlsa - Pola Makartnija i Ringa Stara koji su zajedničkim nastupom obilježili 50 godina od proboja benda na američku televiziju.

Duo "Daft Pank" otišao je kući sa Gremijem za album godine "Random Access Memories" i snimkom godine za "Get Lucky".

"Daft Punk" su 1990-tih formirali Tomas Bangalte i Gi Manuel de Omem Kristo i pioniri su elektronske densk muzike koja je nedavno progutala američki mejnstrim pop.

Lordi, 17, osvojila je Gremija za pjesmu godine sa hitom "Royals".

Maklmor i Rajan Luis dobili su Gremija kao najbolji novi muzičari i tri druge nagrade u rep kategorijama.

Sinoćnja dodela Gremi nagrada, 56. po redu, protekla je u znaku novajlija budući da je veći broj nagrada od 82 kategorije otišao u ruke novih, mladih umjetnika.

Kejsi Musgrejvs, 25, dobila je nagradu za najbolji kantri album "Same Trailer Different Park" dok su rokeri "Imagine Dragons" najbolji rok izvođači.

Makartni, 71, udružio se sa bivšim članovima grupe "Nirvana" kako bi dobio Gremija za najbolju rok pjesmu za "Cut Me Some Slack".

Na sinoćnjoj dodjeli nastupili su i Bijonse sa suprugom, reperom Džej Zijem, "Nine Inch Nails", "Queens of the  Stone Age", Dejv Grol...

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije