Muzika

Lukijan Ivanović: Nedostaju mi klavir i mamina kuhinja

Lukijan Ivanović: Nedostaju mi klavir i mamina kuhinja
Lukijan Ivanović: Nedostaju mi klavir i mamina kuhinja

Banjalučanin Lukijan Ivanović, koji već mjesecima osvjetljava obraz svog grada u muzičkom šouu "X Factor", zahvaljujući talentu, predanom radu, ali i šarmu stigao je i do finala popularnog šoua.

Protekle sedmice nakratko je došao u grad na Vrbasu da posjeti porodicu, a mi smo iskoristili priliku da porazgovaramo s njim o očekivanjima, dosadašnjem iskustvu i planovima.

U intervjuu za "Nezavisne" iskreno otkriva da mu nedostaje klavir, njegov prostor gdje stvara, mamina kuhinja, sestrin zagrljaj i razgovori sa bratom. Priznaje da mu nedostaju i prijatelji, druženja i kafe s njima, ali i generalno mir njegovog grada. 

NN: Muzički šou "X Factor" ušao je u svoju završnicu. Zahvaljujući svom talentu, ali i publici koja Vas je još na početku zavoljela, došli ste do finala. Kakva su sad očekivanja, ima li više treme nego ranije?

IVANOVIĆ: Malo je reći da sam prezadovoljan što sam se plasirao u superfinale... Presrećan sam! Proteklih godinu dana pre prijavljivanja na "X Factor" snimao sam covere i imao popularnost i publiku koja je slušala moje obrade. Naša povezanost bio je internet, društvene mreže, YouTube kanal. U "X Factoru" osetite i doživite novo iskustvo, borite se i težite ka cilju, a to je potrebno ako želite  da  radite ovaj posao. Mišljenje publike glasača je presudno da biste opstali u šouu i trudim se da opravdam koliko mogu njihova očekivanja. I svi zajedno smo tu gde jesmo. Moji glasači i ja. Za mene je ovo veliki uspeh i neka pobedi najbolji.

NN: Kako trenutno idu pripreme za finalni izlazak? Na čemu najviše radite s mentorima?

IVANOVIĆ: U toku su pripreme produkcije izrada matrica i osmišljavanje koreografija. Emina i ja se čujemo svakodnevno putem skajpa i radimo na tumačenju teksta, izrazu u pevanju tri kompozicije koje pripremamo za superfinale.

NN: Pored pjevanja poznato je i da se bavite i komponovanjem. Bez obzira na ishod finala "X Factora", možemo li očekivati da na radio i TV stanicama zažive neke Vaše autorske pjesme?

IVANOVIĆ: Boriću se da snimim pop album. Imam oko 20 pesama koje sam napisao i želim da ih publika čuje. Svestan sam da bez novca teško možete bilo šta uraditi. Snimaću pesmu po pesmu. Ljudima treba emocije, ljubavi, a ja mislim da bi to mogli da osete u mojim kompozicijama. I boriću se, korak po korak, da se sve kockice slože kako bi tržište, ali i ja bili zadovoljni. Učili su me da stignem do cilja ako je to za nešto što volim, a muzika je prostor gde sam srećan i zbog toga želim da istrajem u borbi. Imam tek 21 godinu.

NN: Nakon što je iz šoua ispala Ilma Karahmet, u medijima se diglo dosta prašine zbog njenih, ali i komentara žirija. Kako Vi gledate na ovu cjelokupnu situaciju?

IVANOVIĆ: To veče kada su se u duelu našli Maid i Ilma, svi smo bili u šoku. Sve što se dešavalo nakon što je ona napustila takmičenje mislim da je surovo. Ipak je ona devojčica, dete.

NN: Kroz emisije je bilo očigledno da su i članice žirija na neki način slabe na Vas, a i broj obožavateljki je nevjerovatno porastao. Kako se nosite sa popularnošću i da li je teško ostati dosljedan sebi?

IVANOVIĆ: Svestan sam popularnosti koju mi je doneo ovaj šou. To mi zaista godi. Mislim da je Emina osetila emociju koju prenosim kad pevam. Ona je imala isti odnos prema svakome iz svoje grupe. I devojke su te koje mi pišu, šalju poruke, vole me i drago mi je što je tako. Imam  puno nepročitanih poruka u inboxu. Nemam vremena da ih pročitam, ali im poručujem da su one moja inspiracija, pokretač i najveća podrška u radu! Ostao sam isti momak. Popularnost mi je podsticaj da radim još više.

NN: Dosta učesnika "X Factora" je govorilo da su prijatno iznenađeni Eminom Jahović. Ona je i Vaš mentor, a čini se i da ste joj jedan od omiljenih takmičara. Kako je sarađivati s njom?

IVANOVIĆ: Emina je osoba koja veoma dobro zna šta radi. Puno toga ima da nam pokaže u svetu muzike i trudi se da ispravi i nadogradi svakog od nas. Veliki je profesionalac i dobar drug. Svaki dan iznova me oduševi kvalitetom, znanjem i dobrotom. Uvek je raspoložena za  dobar životni savet i ima veliko razumevanje za naše godine. Takmičenje je takvog formata da su mentori ti koji sa kandidatima rade i moraju se prolaziti različiti stilovi kako bismo mi pokazali da li umemo i možemo sve pevati. Emina i ja se razumemo kao muzičari, kao mentor i takmičar. Podršku njenom radu s nama daje i njen muž Mustafa Sandal, tako da sam zaista srećan jer sam ga upoznao i dobio savete koji mi pomažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije