Muzika

Mališani pjevali za oboljelu djecu

Mališani pjevali za oboljelu djecu
Mališani pjevali za oboljelu djecu

BANJALUKA - Dječji hor "Vrapčići" je svoj tradicionalni koncert "S ljubavlju hrabrim srcima" održao u utorak naveče u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci.

Koncert je imao humanitarni karakter, pa je prihod od ulaznica, u vrijednosti od oko 3.000 KM, namijenjen izgradnji "roditeljske kuće" u kojoj će tokom liječenja u Kliničkom centru Banjaluka boraviti djeca oboljela od malignih bolesti iz RS. Ovim koncertom, kao i prošle godine kada su održali koncert za djecu oboljelu od autizma, daju podršku humanitarnoj akciji Kabineta predsjednika RS, koji je sinoć trebalo da organizuje donatorsko veče za "roditeljsku kuću".

"Svake godine pravimo godišnji koncert humanitarnog karaktera, a ovo je ujedno i naš najveći koncert i upravo njim želimo da pomognemo onima kojima je ta pomoć najpotrebnija", rekao je Branisalav Đaković, rukovodilac "Vrapčića", i dodao da je to bila i prilika da djeca pomognu oboljelim vršnjacima.

Tokom jednoipočasovnog nastupa mališani su pjevali najveće hitove po kojima su "Vrapčići" prepoznatljivi. Dječje pjesme pjevali su najmlađi, ali i njihovi roditelji, a plesni podijum u dvorani "Borik" bio je mali za sve one koji su plesom i igrom podržavali male izvođače. Djeca su bila dobro raspoložena, igrala su i plesala, a za njih 30 ovo je bio premijerni nastup u "Vrapčićima".

Njihov nastup je iz prvog reda pratio i Milorad Dodik, predsjednik RS, koji je sa unucima uživao u izvedbama talentovanih mališana.

"Ovo je nešto što Banjaluka ima dugo godina i što treba, naravno, da podržimo i stoga želim svojim prisustvom da dam podršku ljudima koji rade sa djecom. Kad vidite ovoliko djece na jednom mjestu, ispuni vam se srce", rekao je Dodik.

Kazao je i da u ovim teškim uslovima, koji nisu laki ni za jedan posao, pa tako ni za "Vrapčiće", u tom horu uvijek nađu preduslov da rade ono što vole i što uveseljava djecu.

"Mislim da je ključno pitanje ljubav i entuzijazam koji oni pokazuju, ljubav koja je vezana za pjesmu, druženje, entuzijazam koji se bori protiv svih nedaća, a ljudi koji to organizuju godinama to obezbjeđuju", istakao je predsjednik RS i dodao da je humanitarni koncert "Vrapčića" najbolji način da se najmlađima pokaže da uvijek treba da podrže drugu djecu.

Pored stalnih članova "Vrapčića", koji su izveli svoje prepoznatljive hitove, nastupili su i gosti Sara Spasojević i Lukijan Ivanović, te Maša Ćoćkalo i hor "Mali princ" iz Mrkonjić Grada.

Veliki planovi

Kada je riječ o planovima hora, Branislav Đaković kaže da spremaju i deseti studijski album, te da su neke pjesme već gotove.

"Snimili smo tri nove pjesme, a svi mališani će u četvrtak moći da uživaju u dva nova spota. Planiramo i veliki koncert u beogradskom Sava centru. Pored toga, naravno, u planu su i humanitarni koncerti kao što je bio i ovaj posljednji, jer mi redovno pravimo seriju takvih nastupa, a imaćemo turneju po regionu, kao i nastupe po gradovima u BiH", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije