Muzika

Manojlović-Dobrijevićeva pjeva na balu

Manojlović-Dobrijevićeva pjeva na balu
Manojlović-Dobrijevićeva pjeva na balu

Maja Manojlović-Dobrijević, poznata banjalučka solo pjevačica, 14. februara na "Bečkom balu" u Banjaluci pokazaće svoje sopransko umijeće.

Željno iščekivani događaj biće održan u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna".

"Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila poziv organizatora za učešće na ovoj kulturnoj manifestaciji, zajedno sa kolegom Mladenom Jankovićem, pijanistom. Posebno me raduje što ću imati priliku i na neposredan način da sarađujem sa gudačkim orkestrom iz Beča, što je vrlo značajno za nas umjetnike. Upravo zbog toga na našem repertoaru će biti i kompozicije domaćih autora, u cilju promovisanja naše kulture i muzike", rekla je Manojlović-Dobrijevićeva.

Ona je u svojoj bogatoj karijeri imala priliku da sarađuje sa poznatim svjetskim operskim imenima. Bogato iskustvo kojim je izgradila svoje ime i već nekoliko godina predstavlja Banjaluku u najboljem svjetlu obogatiće i prvi banjalučki "Bečki bal", a njoj će pružiti priliku da se za nju čuje u cijeloj Evropi.

Tokom desetogodišnjeg aktivnog pjevanja nastupala je na raznim priznatim manifestacijama i zato se našla na listi ljudi koji će predstaviti kulturu Republike Srpske na ovom međunarodno važnom događaju.

Prisutni će moći da uživaju i u izvanrednom izvođenju bečkog valcera, za koje će se pobrinuti jedan od najistaknutijih austrijskih koreografa Hajnc Hajndrih, koji je godinama među organizatorima ove manifestacije širom svijeta. "Bečki bal" je poznat i po lutriji koja ima humanitarni karakter. Ulaznica za banjalučki "Bečki bal" košta 170 evra.

Video-singl  

Maja Manojlović-Dobrijević objavila je video za obradu pjesme "Zovi me", banjalučkog benda "Sopot", uz podršku članova sastava "Neuro" i "Tanker".

Izbor pjesme "Sopota" sa njihovog posljednjeg izdanja "Sopotnik" nije bio slučajan, jer je upravo ona zaslužna za prateće vokale u numeri "Zovi me".

"Čula sam pjesmu dok je još bila u radnoj verziji jer je 'Sopotnik' sniman kod nas u studiju. Od prvog momenta pjesma je postala moj favorit na albumu, a prva misao mi je bila: 'Želim pjevati prateće vokale na ovoj pjesmi. Tako je i bilo! Mislim da smo uradili dobru stvar", kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije