Muzika

Martin Garrix premijerno na Exit Dance Areni

Martin Garrix premijerno na Exit Dance Areni
Martin Garrix premijerno na Exit Dance Areni

Autor gigantskog dens hita „Animals“ Martin Garrix potvrdio je premijerni nastup u subotu 11. jula na spektakularnoj Exit Dance Areni.

Spot za njegov hit pogledalo je preko pola milijarde ljudi na YouTubeu, a ovaj multi-platinasti singl osvojio je najznačajnije evropske i svetske top liste. 18-godišnjeg momka iz predgrađa Amsterdama, magazin Forbes nazvao je najvećom mladom zvezdom u usponu, imajući u vidu da ga je upravo publika izglasala na 4. mesto svjetske DJ liste, ispred imena kao što su David Guetta, Avicii, Skrillex i Calvin Harris!

Garrix je vodeće ime i drugih najznačajnijih svjetskih festivala kao što su Tomorrowland ili Coachella, a ove godine imaće čast da zatvori susjedni Sziget na glavnoj bini.

Elektronska pozornica Exita

Noć kasnije, 12. jula, na Dance Areni nastupiće i dva prvoplasirana imena sa aktuelne Resident Advisor liste, berlinski lideri novog elektronskog zvuka, DJ i producent Dixon i elektronski duo Tale of Us!

Njima će se na svjetski slavnoj, elektronskoj pozornici Exit festivala, pridružiti i engleski tandem Simian Mobile Disco, austrijski duo Klangkarussell, istaknuti producenti Roman Flugel i Marc Kinchen (MK), te zvijezde u usponu wAFF i Francesca Lombardo.

Kolosalni dvorožni šanac sa nazubljenom galerijom pored koje sviću najduža jutra na Petrovaradinskoj tvrđavi, odavno je poznat kao jedna od najvećih svjetskih pozornica elektronske muzike, a ove godine njen program sadrži tri ključna faktora: aktuelnost, inovaciju i potvrđenost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije